Fjärrvärme

Fjärrvärme håller ditt hem varmt i alla väder. Den passar till fastigheter som ligger nära fjärrvärmenätet i Esbo, Grankulla och Kyrkslätt. Genom att välja fjärrvärme får du en driftsäker, förmånlig och helt ekologisk uppvärmningsform.

Vårt förändringsarbete för att främja koldioxidneutral fjärrvärme framskrider enligt planerna. I och med detta ger vi våra kunder ett tydligare produkturval och förnyar prissättningen så att den bättre motsvarar vår förändrade kostnadsstruktur till följd av den koldioxidneutrala och decentraliserade värmeproduktionen.

Läs mer om den kommande värmeprodukten Fortum Mainio
Poika juoksee kaukolämmitetyn talon edessä

I samband med bytet av faktureringssystemet har några fakturor från december gått förbi granskningsfasen som felaktiga uppskattningsfakturor. Felet gäller endast ett litet antal av våra kunder som har fått en uppskattningsfaktura. Vi beklagar det inträffade.
Vi svarar på frågor i vår kundtjänst: tel 0200 1 9009 eller skicka oss e-post cs [punktum] kaukolammonasiakaspalvelu [snabel-a] fortum [punktum] com.

Korjaaja

Ara undestöder förnyelse av fjärrvärmeanläggningen

Aras understöd kan beviljas för kostnader som uppstår när en fjärrvärmeanläggning ersätts med en anläggning som tar in fjärrvärmevatten med en temperatur på högst 90 °C. Egnahemshus kan få ett bidrag på upp till 2500 €. 

Bidraget är nyttigt i egnahemshus där det dags att förnya fjärrvärmeanläggningen.

Läs mer 

Tapiola

Mest bekymmersfri klimathandling för din vardag

Vi gör fjärrvärmen för 300 000 invånare koldioxidneutral under detta decennium i Esbo, Grankulla och Kyrkslätt. För att påskynda denna förändring erbjuder vi redan nu våra konsumentkunder fjärrvärme producerad med förnybara energikällor eller spillvärme.

Läs mer om Epoo Clean Heat på finska

Oma Fortum-verkkopalvelu

Ta del av den nya Heat Online-tjänsten

Med den nya kostnadsfria rappor­te­rings­tjänsten Heat Online får du infor­mation om din fjärr­värme. Här hittar du förbruk­ningsdata, fakturor och rapporter för ditt hem samlade på ett ställe. Tjänsten är avsedd för alla Fortums kunder med fjärr­värme och fjärrkyla.

Ta del av Heat Online

Kasvin verso

Konsu­ment­kun­dernas fjärr­värme är 100 % förnybar

För att påskynda vår övergång till en helt koldioxidneutral värmeproducent, erbjuder vi förnybar fjärrvärme till alla våra konsumentkunder. Med hjälp av en extern revisor bekräftar vi årligen mängden av den förnybara fjärrvärmen som vi producerar och säljer.

Läs mer om produkter

Services for customers

Kundtjänst

Vi hjälper dig mån–fre 8–17

0200 19009
(lna/msa)

kaukolampo [snabel-a] fortum [punktum] com

Invoicing and payment

Fjärrvärmes betalningsärenden

Ropo Capitals kundtjänst

Mån–fre 8–20 och lör 10–15
09 4246 1373
(lna/msa)

Chat och Ropo Online-tjänsten 24/7

District heating outage

Fjärrvärmeavbrott

Vi hjälper dig 24/7

0800 1 90090
(avgiftsfri)

Se avbrott på kartan