Nu får du även Fortums fakturor via Kivra

Har du redan Kivra – den digitala postlådan i din användning? Du får automatiskt nu även Fortums fakturor dit och betalningen av fakturor blir smidigare. Inga fler borttappade pappers- eller e-postfakturor!

Digital payment
Lätt att betala och enkel påminnelsefunktion

En smidig och trygg betalning med Kivra-mobilapplikation eller -nättjänst.

Customer oriented
Smidighet i vardagen

Du kan sköta betalningarna även för andra familjemedlemmar och mor- och farföräldrar.

Low emissions
Klimatet och miljön tackar

Genom att byta pappersfakturan till digitala minskar utsläppen förorsakade av papprets tryckning och transport.

Vad är Kivra?

Kivra är en elektronisk postlåda. När du registrerar dig i tjänsten skickar vi till Kivra de fakturor som du tidigare mottagit per post.
Du kan använda Kivra endera med webbläsare eller ladda den till din telefon via appbutiken. I tjänsten kan du betala elfakturorna snabbt och smidigt även för en annan persons del.

Läs om tjänsten och ta den i bruk kivra.fi

Kolla även dessa frågor och svar i anknytning till Kivra

Hur underlättas betalningarna när jag använder Kivra?
Chevron down

Kivra är en trygg betalningstjänst för konsumentkunder, vilken också Fortum valt till en av sina kunders faktureringskanal. I Kivra kan det finnas även andra leverantörers, till exempel ditt telefonbolags fakturor till betalning.

YouTube-video: Så här betalar du fakturor i Kivra

När en ny faktura anländer till Kivra får du alltid ett meddelande till din e-post och ett push-meddelande till din telefon. Du får också en påminnelse om den annalkande förfallodagen. Betalningen av fakturan bekräftar du med nätbankernas PIN-applikation. Arkiverade fakturor hittar du i Mitt Fortum, men du kan även enkelt arkivera Fortums fakturor i Kivra-tjänsten. Genom att klicka på Fortums logotyp hittar du Fortums faktura. I denna fakturavy kan du även se övriga logotyper när du mottagit post från något av de företag som betjänar dig i Kivra.

Kivra app

Mina fakturor finns i Kivra, trots att jag inte själv gjort något.
Chevron down

Om dina Fortum-fakturor har varit pappers- eller e-postfakturor kommer de att automatiskt att sändas till Kivra när du registrerat dig som användare av tjänsten. I Kivra-tjänsten behöver du inte separat välja vilka fakturor du mottar. Om du i fortsättningen inte vill motta dem i Kivra kan du i leverantörmenyn välja bort de leverantörer, vilkas fakturor du inte längre vill motta via Kivra.

Om du för Fortums fakturor har ett e-fakturaavtal i din nätbank, mottar du inte fakturorna i Kivra, utan de sänds till din nätbank. Med andra ord, även om Fortum syns på listan av faktureringsföretag i Kivra mottar du inga Fortum fakturor så länge som de är e-fakturor i nätbanken. Om du vill byta en e-faktura till att betalas via Kivra behöver du avlägsna e-fakturavtalet från din nätbank.

Vilka av Fortums fakturor anländer till Kivra?
Chevron down

Till Kivra anländer de fakturor som Fortum Kundtjänst sänder till privatpersoner, så som el- och fjärrvärmefakturor. Tjänsten är inte ämnad för företagskunder.

Hur kan jag ta bort Fortums fakturor från Kivra?
Chevron down

I Kivra-inställningar menyn kan du ändra eller avlägsna de företag som sänder dig post via Kivra utan att avlägsna applikationen helt ur bruk.

Om du gör ett e-faktureringsavtal i din nätbank ändras även fakturans mottagningssätt automatiskt till e-faktura och fakturorna anländer inte längre till Kivra.

Hur betalar jag makans/ens, barnens, föräldrarnas elfakturor i Kivra?
Chevron down

Du kan hjälpa dina närstående med betalningar då ni delar Kivra-postlådorna med varandra, endera tillfälligt eller för en längre tid.

Läs mera på Kivra-sidorna (på finska)Med Kivra kan du enkelt betala även dina närståendes fakturor

YouTube -video: Så här delar du ditt Kivra-konto med en annan person 

Hjälp! Min telefon gick sönder. Hur kan jag nu betala mina fakturor?
Chevron down

Även om telefonen går sönder, förkommer eller Kivra-applikationen avlägsnas från telefonen försvinner inte din Kivra-tjänst, utan dina fakturor fortsätter att anlända till Kivra. Du behöver din telefon för att verifiera att du är rätt person också för att logga in på internet-versionen. Säkerheten framför allt!

Du kommer åt att logga in till Kivra-tjänsten genom att använda ”Byt lösenord” länken. Sedan identifierar du dig i tjänsten normalt med bankidentifikation varvid tjänsten tvingar dig att byta lösenord.

Elfakturorna hittar du också i Mitt Fortum och Fortum Kundtjänst hjälper dig också med frågor i anknytning till Fortums fakturor.

Varifrån kommer Kivra?
Chevron down

Namnet Kivra kommer från det svenska ordet arkiv.

Kivra är inte Fortums egen tjänst, men Fortum erbjuder sina kunder en möjlighet att utnyttja Kivras bekväma betalningsegenskap.

Kivra är en tjänst ursprungligen utvecklad i Sverige och den har fått en enorm framgång där. Kivra har kommit till Finland år 2019 och Fortums fakturor kan nås via Kivra från och med september 2020.