Elavtal och flytt

Grattis till ditt nya hem! Hos oss får du snabbt el för det nya hemmet, till och med under samma dag. Kom även ihåg att läsa om våra förmåner i samband med en flytt.

Ska du flytta till ett höghus?

Vi rekommenderar nu vårt elavtal till standardpris, från 25 €/mån. Utnyttja kampanjförmånen

Kund hos Fortum

Om du redan är elkund hos oss kan du enkelt göra en flyttanmälan på nätet eller per telefon.

Anmälan om flytt

Ny kund

Testa vilket avtal som passar bäst för ditt nya hem.

Starta testet

Alla elavtal

Fortum Muuttopuhelin (flyttelefon)

Beställning och rådgivning per telefon

0200 80000

lna/msa
mån-fre 8-20, lör 9-16

El genast samma dag?

Om jag beställer nu, när inleds elleveransen till mitt nya hem?

I samband med beställningen kan du själv välja dagen då leveransen inleds. I samband med flytt inleds avtalet tidigaste följande vardag efter beställningen (mån–fre).

Om du behöver el snabbare ska du välja snabbflyttjänsten på beställningsblanketten då du ingår ett nytt avtal.

  • Snabbeställning för samma vardag (mån–fre): gör beställningen under förmiddagen. Serviceavgift 20 €.
  • Snabbeställning för påföljande veckoslut (lör–sön): gör beställningen senast på förmiddagen på fredagen. Serviceavgift 20 €.

 

Vanliga frågor

Tidsbundet avtal och flytt?

Om du redan har ett tidsbundet Fortum-avtal som passar dig får du samma avtal även för din nya bostad. Du kan även välja ett nytt slags avtal i samband med flytten, trots att du haft ett tidsbundet avtal i din förra bostad.

Vad bör du beakta då du ingår ett avtal för första gången?

Då du flyttar ska du ingå avtalet i god tid på förhand för att försäkra dig om att du får el då du behöver det. Fortum sköter även avtalet om elöverföring med ett lokalt elnätsbolag för din del. Elöverföringsbolaget skickar dig en separat bekräftelse och fakturerar enligt sin egen prislista. Om ditt elöverföringsbolag är Caruna faktureras dess andel på Fortums elräkning.

Om du är osäker på något eller har frågor kan du ringa vår flyttelefon. Flyttelefonen betjänar dig alla dagar i veckan.

Hur avslutar jag elavtalet för min gamla bostad som kund hos Fortum?

Du kan säga upp ditt elavtal hos Fortum genom att ringa vår kundtjänst.  I anslutning till avslutande av kundrelationen förekommer eventuella gottskrivningar för kunden och hantering av faktura som ännu inte har debiterats. Kundtjänsten försäkrar sig om aktuella kontaktuppgifter och ser till att kunden kan utföra sina ärenden så smidigt som möjligt före avtalet avslutas.

Om du ska flytta ditt nuvarande avtal till en ny adress kan du även avsluta ditt gamla avtal på nätet. Läs mer om flyttanmälan.

Vem tar hand om elöverföringsavtalet?

Då du flyttar som vår kund eller byter till Fortum som elbolag tar vi alltid även hand om det nya elöverföringsavtalet för din del.

Hur får jag rabatt på Niemis flyttlådor?

Då du beställer flyttlådor ska du ringa 020 554 554 och berätta att du är kund hos Fortum.

Det blev bråttom! Får jag elen redan idag eller imorgon?

Då du gör beställningen här på Fortums webbplats under förmiddagen görs snabbeställning för samma dag från måndag till fredag. Om du behöver el för påföljande veckoslut (lör-sön), kan du göra en snabbeställning på förmiddagen under fredagen. Serviceavgiften för snabbeställningen är 20 €.

Om du har tid att vänta kopplas elen utan serviceavgift till din bostad följande vardag.

Du väljer startdagen och eventuell snabbflyttjänst på avtalsblanketten då du gör beställningen. Du kan även ringa Fortums Flyttelefon för att beställa snabbflytt.

3 anledningar att välja Fortum vid flytt

Fortum tarkka

Mitt Fortum

Aktuell information om energiförbrukning, avtal och räkningar.

Media kit

Förmån för flyttlådor

Som kund hos oss får du 30 procent rabatt på Niemis flyttlådor.

Earth globe

Vi respekterar klimatet

Fortums el är alltid koldioxidfri för dig.

Viktiga flyttanmälningar och flytthjälp

Om ditt elavtal och din hemförsäkring redan är i ordning ska du komma ihåg att även sköta följande viktiga anmälningar och skaffa flytthjälp:

Officiell adressändring på nätet

Du kan göra adressändringen till Posten och Magistraten med samma blankett. Enligt lagen ska anmälan göras till Magistraten senast en vecka efter permanent flytt. Anmälan om tillfällig flytt ska även göras om flytten är tillfällig, men överskrider tre månader.

FPA

För att få tillgång till vissa socialskyddstjänster förutsätts att en permanent flyttanmälan görs till Magistraten. På länken nedan hittar du information om förmåner som du måste kontakta FPA utöver den officiella flyttanmälan för att få tillgång till.

Flytthjälp

Ankomststädning, slutstädning, flyttbil och bärhjälp. Planera en lösning som passar din plånbok och kondition i god tid. Som kund hos Fortum får du 30 procent rabatt på Niemis flyttlådor. Då du beställer flyttlådor ska du ringa 020 554 554 och berätta att du är kund hos Fortum..

Försnabbad flyttanmälan

Behöver du el snabbt? Ring oss så kollar vi hur snabbt elen kan kopplas på.

0200 80000

lna/msa
mån-fre 8-20, lör 9-16

 

Snabb beställning på nätet

Snabbflyttjänsten, det vill säga koppling för samma kväll/påföljande veckoslut, är ofta även möjlig vid nätbeställning. Priset för snabbflyttjänsten är 20 €.