Fortumskeppets nya liv

fre, 06/03/2022 - 09:00

Fortumskeppet på Plagens badstrand i Lovisa har skänkt barn och ungdomar glädje i över tio års tid.

Fortum-laiva Loviisan Plagenilla uudistetaan keväällä 2022

Fortum donerade ursprungligen det populära lekskeppet till Lovisa stad. Under våren renoveras Fortumskeppet som en del av upprustningen av badstrandens lek- och motionsutrustning. Vid renoveringen kontrolleras skeppets säkerhet. Skeppet målas och alla slitna delar byts ut.
– Lovisa kraftverk har varit en integrerad del av stadens liv i över 40 års tid. Nu är det dags att ge den populära lekparken ett ansiktslyft och att säkerställa att den skänker både Lovisaborna och stadens gäster glädje långt in i framtiden, säger Lovisa kraftverks direktör Sasu Valkamo.

Fortumskeppet på Plagens badstrand i Lovisa
Bild: Creative Peak

Renoveringen av Fortumskeppet ingår i Fortums samhällsansvarsprogram, som fokuserar på klimatfrågor, cirkulär ekonomi och människors välbefinnande.

Lovisa stad skaffar nya lekredskap för småbarn invid Fortumskeppet. De gamla lekredskapen nere vid stranden har avlägsnats och ersätts med en motionsställning och två nya badhytter.

När renoveringen är slutförd ordnar Lovisa stad och Fortum en invigning av den förnyade lekplatsen. Tidpunkten meddelas senare.