Vi arbetar för en renare värld

tors, 03/31/2022 - 10:00

Loviisa ilmakuva itään

Jag har arbetat med kommunikation vid Fortums Lovisa kraftverk i tre år och i början av innevarande år började jag som kraftverkets kommunikationschef. Vår dagliga uppgift, nämligen att producera koldioxidfri el och arbeta för en renare värld, är mycket viktig för mig.

Kärnkraften spelar och kommer även framöver att spela en vikt roll i stävjandet av klimatförändringen.

"Lovisa är
min hemstad också."

Mia Söderström Chefredaktör

De första månaderna i min nya roll har haft en flygande start och jag har fått ta itu med många spännande och intressanta saker, störst av dem beslutet att ansöka om nytt drifttillstånd för båda enheterna vid Lovisa kraftverk fram till år 2050. Kraftverket har varit en central del av Lovisa i över 40 års tid och vi vill vara det också i fortsättningen. Växelverkan med lokala aktörer är viktig för oss.

Lovisa är min hemstad och som invånare i staden ser och upplever jag Lovisa kraftverks stora roll i det dagliga livet. Kraftverkets långa historia syns på många olika sätt.

I mitt grannskap har jag blivit bekant med många människor som har jobbat vid kraftverket ända sedan det byggdes. Mitt hem, som är byggt av en kraftverksanställd, blev färdigt samma år som Lovisa 1 inledde sin verksamhet, det vill säga 1977.

I mitt arbete har jag träffat andra generationens kärnkraftsexperter vars fäder har jobbat på eller varit med och byggt kraftverket. Flera av dessa yngre medarbetare har ”känt sig manade” att gå i sina fäders spår. Kraftverkspersonalens kompetens är på topp och ansökan om nytt drifttillstånd inger framtidshopp. Vi vill att Fortum upplevs som en attraktiv arbetsgivare och samarbetspartner långt in i framtiden.

Mia Willberg

Kommunikationschef, Lovisa Kärnkraftver
Tel: +358 40 777 5989
mia [punktum] soderstrom [snabel-a] fortum [punktum] com