Sopimuksesi vihreä sähkön alkuperä

Kotiasiakkaanamme saat aina uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä.

CS1

100 % vesisähköä

E2

100 % tuulisähköä

100 % aurinkosähköä

Alkuperätodistus

Kirjautumalla Oma Fortum -verkkopalveluun, voit tarkistaa käyttämäsi sähkön alkuperän.

Voit myös tulostaa sieltä itsellesi alkuperätodistuksen.

Tee oma sähkösi auringolla

Katso paljonko katoltasi saisi aurinkoenergiaa ja pyydä tarjous.

Avaa aurinkolaskuri

Guarantee of Origin alkuperätakuu

Alkuperätakuujärjestelmä varmistaa, että ympäristömerkitty sähkö on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä Direktiivin 2001/77/EC mukaisesti. Todentaminen suoritetaan tuotantolaitoksittain ja -ajankohdittain vuosittain ulkopuolisen tilintarkastajan toimesta.

Ekoenergiamerkki

Suomen luonnonsuojeluliitto suosittelee Ekoenergiaa.

 

Alkuperä ja päästöt vuonna 2016

Vuonna 2016 Fortum hankki kaiken yksityisasiakkaille myydyn sähkön Nord Pool -sähköpörssistä sekä sähkön pientuottajilta.  Fortum Tarkka -sopimusten sähkö oli sertifioitua Ekoenergiaa, tuotantomuotona vesivoima. Fortum Takuu ja Fortum Kesto-sopimukset olivat alkuperämerkittyä 100 % Vesisähköä, ja Fortum Tuuli oli 100 % tuulivoimaa. Vesi- ja tuulisähköllämme on Guarantee of Origin -alkuperätakuu, joka on todistus siitä, että sähkö on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä.

Kotiasiakkaille vuonna 2016 toimittamamme sähkön käytetyn ydinpolttoaineen kertymä oli 0,298 mg/kWh ja hiilidioksidipäästöt 0 g CO2/kWh. Fortum Marketsin sähkönhankinnan alkuperäjakauma Suomessa: uusiutuvien energialähteiden käyttö oli 86,9 % ja ydinvoimaa 13,1 %.

Pienille ja keskisuurille yrityksille myymämme sähkö on 100% hiilidioksidipäästötöntä sähköä tai 100% vesisähköä. Hiilidioksidipäästötön sähkö varmennetaan Fortum Carbon Free -ympäristömerkinnällä, ja se on on tuotettu Pohjoismaissa.