SmartLiving Plus -palvelun tietosuojaseloste

SmartLiving-sovelluksen tietosuojaseloste

1 SmartLiving-sovelluksen tietosuojaseloste

1.1 Kuinka suojaamme yksityisyyttäsi?

Rekisterinpitäjänä Fortum Markets Oy (jäljempänä "Fortum") on sitoutunut suojaamaan yksityisyyttäsi ja käsittelemään tietojasi tietosuojalainsäädännön sekä hyvän tietojenkäsittelytavan mukaisesti. 

Käsittelemme palvelun tarjoamisen ja kehittämisen yhteydessä ainoastaan tietoa, joka on tarpeen tässä Tietosuojaselosteessa määriteltyjä tarkoituksia varten.

Sen lisäksi, että rajoitamme keräämäämme tiedon määrää, teemme parhaamme pitääksemme tietosi aina turvassa. Sinua koskevat tiedot, joita käsittelemme, on esimerkiksi suojattu luvatonta pääsyä vastaan sekä tavanomaisilla turvatoimilla että organisatorisilla toimenpiteillä. Lisäksi SmartLiving -sovellus tukee tietosuojalainsäädännössä, kuten Euroopan unionin yleisessä tietosuoja-asetuksessa, asetettuja vaatimuksia.

1.2 Mihin tarkoituksiin käytämme sinua koskevia tietoja?

Käytämme sinua koskevia tietoja tarjotaksemme sinulle SmartLiving -sovelluksen ("Palvelu"). Antamalla tietojasi Fortumille sekä hyväksymällä henkilötietojesi keräämisen ja käsittelyn mahdollistat sen, että voimme tarjota sinulle Palvelua, kehittää Palvelua ja varmistaa, että pystyt käyttämään Palvelun kaikkia toimintoja.

Voidaksesi esimerkiksi katsella ja hallita tiettyjä sensoreita asunnossasi ja sen seurauksena käyttää Palvelun tiettyjä ominaisuuksia, meidän täytyy yhdistää tilisi asuntosi tietoihin. Tämän takia käsittelemme tietoja, kuten asuntosi lämpötilaa ja ilmankosteutta, sekä asuntosi kulutusta koskevia tietoja ja hälytyspalveluita tarjotaksemme Palvelun ominaisuuksia sinulle.

Lisäksi käsittelemme tietojasi osana Palvelun tarjoamista myös sitä varten, että voimme ylläpitää ja edelleen kehittää Palvelua sekä muita älykkäitä asumisratkaisuja sekä tarjota sinulle asiakaspalvelua Palveluun liittyen.

Yhteenvetona käsittelemme sinua koskevia tietoja seuraaviin tarkoituksiin:

  • Tarjotaksemme sinulle tukea ja palveluita tarvittaessa;
  • Viestiäksemme asiakkaiden kanssa;
  • Kehittääksemme tuotteita ja palveluita, mukaan lukien palautteet ja kyselyt;
  • Turvataksemme Palvelun teknisen toimivuuden; ja
  • Optimoidaksemme Palvelua.

Kaikki Palveluun liittyvä henkilötietojen käsittely perustuu Fortumin oikeutettuun etuun sekä tarpeeseemme käsitellä kyseistä tietoa sinun ja Fortumin välisen asiakassuhteen johdosta. 

Lisätietoja itse SmartLiving -palvelusta voit saada asunto-osakeyhtiöltäsi tai Fortumin asiakaspalvelusta.

1.3 Mitä tietoja keräämme sinusta?

Keräämme henkilötietoja suoraan sinulta, asuntoosi asennetuista sensoreista sekä Palvelun käytöstäsi. Käsittelemämme tiedot voivat sisältää:

  • Tilisi perustiedot ja yhteystietosi

Kun rekisteröidyt Palvelun käyttäjäksi, annat meille nimesi, sähköpostisi, puhelinnumerosi sekä käyttäjänä valitsemasi salasanan ja PIN-koodin.  

  • Asuntoa ja taloa koskevat tiedot

Käsittelemme asuntoasi koskevia tietoja tuki- ja kunnossapitopalveluita varten. Tiedot voivat sisältää asunnon numeron ja osoitteen, sekä asuntosi koon, jota käytetään energian visualisoimiseksi lämmityksen yhteydessä.

  • Asuntosi kulutusta koskevat tiedot

Käsittelemme mittareista automaattisesti kerättyä tietoa, jotta voimme antaa sinulle käsityksen omasta energiankulutuksestasi. Tiedot voivat sisältää sähköt (teho ja kerääntynyt energia), lämpimän veden (energia ja kerääntynyt tilavuus) sekä kaukolämmön (teho ja energia).

Vaihtoehtona yllä mainitun tiedon keräämiseen voit antaa kotitaloutesi koon ja energiatavoitteen. Näin voimme verrata käyttöäsi kotitaloutesi tyypin keskiarvoiseen käyttöön.

  • Asunnostasi saatavat tiedot

Käsittelemme asuntoosi asennettujen komponenttien kautta kerättyä tietoa. Kerätty tieto sisältää tietoa asuntosi energiankulutuksesta, aurinkoenergian tuotannosta ja asetetuista parametreistä, kuten himmennyksen tasosta ja lämpötilasta, sekä palohälyttimestä, tulvahälyttimestä ja murtohälyttimestä. 

  • Laitteesta saatavat tekniset tiedot

Käsittelemme laitteista saatua tietoa, jota voi olla esimerkiksi laiteohjelmisto, MAC-osoite, SmartLiving G W IP-osoite (yksityinen IP), ohjelmistoversio, akun varaustila sekä muut laitteen käyttämät konfiguraatiot.

  • Tiedot siitä, miten käytät Palvelua

Voimme automaattisesti vastaanottaa ja säilyttää tietyntyyppistä tietoa Google Analytics SDK -palvelun kautta, kun olet vuorovaikutuksessa Palvelun kanssa. Google Analytics voi esimerkiksi seurata sitä, kuinka usein käytät sovellusta, mitä ominaisuuksia käytät ja kuinka kauan käytät niitä. Google toimittaa nämä tiedot Fortumille anonyyminä ilman mitään henkilökohtaisia, tunnistuksen mahdollistavia tietoja. Käytämme tätä anonyymiä tietoa ymmärtääksemme, miten Palvelua käytetään ja kuinka voimme edelleen parantaa käyttäjäkokemusta. Lisää tietoa löydät Googlen nettisivuilta: https://policies.google.com/privacy/partners.

  • Palveluiden käytöstäsi johdetut tiedot

Antamiesi henkilötietojen ja Palvelun käytöstäsi keräämämme tiedon avulla voimme analysoimalla rakentaa profiilin, joka perustuu rutiineihisi ja mieltymyksiisi. 

  • Sinun lisäämäsi tieto älykotisi käyttäjänä

Säilytämme tietoa, jota lisäät älykotiisi ja asentamiimme laitteisiin. Tiedot voivat sisältää esimerkiksi huoneiden nimiä, valonlähteitä ja sensoreita. Tämän tarkoituksena on, että käyttö on sinulle vaivatonta ja että pystyt helposti ohjaamaan ja käyttämään älykotiasi.  

1.4 Jaammeko sinua koskevia tietoja muille?

Ainoastaan valikoidulla joukolla valtuutettuja käyttäjiä on pääsy tietojärjestelmiimme. Pääsy henkilötietoihin on tämän takia erittäin rajattua.

Voimme luovuttaa ja siirtää henkilötietojasi Fortum-konserniin kuuluvien yritysten kesken. Nämä Fortum-konserniin kuuluvat yritykset voivat käsitellä henkilötietoja tietosuojalainsäädännön sekä hyvän tietojenkäsittelytavan mukaisesti.

Käytämme lisäksi kolmansia osapuolia, kuten palveluntarjoajia, keräämään, säilyttämään ja käsittelemään henkilötietoja puolestamme. Kyseiset palveluntarjoajat saavat käsitellä henkilötietojasi ainoastaan siinä määrin kuin on tarpeen, jotta he voivat tarjota palvelut, jotka olemme pyytäneet heiltä. Yksityisyyttäsi suojellaksemme edellytämme, että kaikki palveluntarjoajamme pitävät heille toimittamamme henkilötiedot luottamuksellisina ja asianmukaisesti suojattuina. Suurimmassa osassa tapauksista henkilötiedot toimitetaan kolmannelle osapuolelle ainoastaan salatussa muodossa ja niin, ettei kyseinen osapuoli pysty niitä lukemaan. Kuitenkin huolimatta siitä, missä muodossa henkilötiedot toimitetaan, kolmansien osapuolien on noudatettava tietojenkäsittelysopimuksia ja soveltuvaa tietosuojalainsäädäntöä. Pääsääntönä on, että kolmannet osapuolet eivät saa käyttää henkilötietojasi hyödyksi omassa liiketoiminnassaan.

Fortum ei säännöllisesti luovuta henkilötietoja Fortum-konserniin kuuluvien yritysten ulkopuolelle. Voimme kuitenkin luovuttaa tietoja kolmansille osapuolille, jos kyseiset luovutukset ovat välttämättömiä pakottavan lainsäädännön takia tai jos ne ovat huolellisen harkintaamme perusteella kohtuullisia.

Lukuun ottamatta rajoitettuja yksittäisiä tilanteita, me emme siirrä tietojasi Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

1.5 Kuinka kauan säilytämme sinua koskevia tietoja?

Käsittelemme sinua koskevia tietoja ainoastaan siinä määrin ja niin kauan kuin on tarpeen täyttääksemme yllä Kohdassa 1.2 asetetut tarkoitukset. Fortum asettaa ja arvioi säännöllisesti uudelleen hallussaan olevien henkilötietojen tietotyyppikohtaiset säilytysajat. Kun henkilötieto ei ole enää tarpeellinen, poistamme sen tai anonymisoimme sen niin pian kuin mahdollista.    

1.6 Mitä oikeuksia sinulla on henkilötietojen käsittelyyn liittyen?

Palvelun käyttäjänä sinulla on milloin tahansa pääsy sekä mahdollisuus muokata mieltymyksiäsi ja muita profiilisi tietoja ottamalla yhteyttä SmartLivingin asiakaspalveluun lähettämällä sähköposti osoitteeseen [email protected] tai soittamalla numeroon +358 0200 99330.

Sinulla on oikeus saada pääsy henkilötietoihin, jotka olemme sinusta keränneet ja pyytää, että me poistamme tai oikaisemme virheelliset, tarpeettomat, puutteelliset tai vanhentuneet henkilötiedot.  Sinulla on tietyissä tilanteissa myös oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä ja pyytää Fortumia lopettamaan henkilötietojesi käsittely. Sinulla on rajallisissa tapauksissa myös oikeus pyytää, että me poistamme sinua koskevat tiedot ja/tai siirrämme kyseiset tiedot kolmansille osapuolille. Käsittelemme kaikki tällaiset pyynnöt ja palaamme asiaan vastauksemme kanssa niin pian kuin mahdollista.

Tilanteissa, joissa olet antanut meille suostumuksesi tietyntyyppiseen tietojenkäsittelyyn, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi tai muuten jättäytyä pois kyseisestä henkilötietojen käsittelystä. Tämä on erityisen olennaista mahdollisen profiloinnin, suoramarkkinoinnin ja sijaintitietojen keräämisen osalta.  

Voit käyttää yllä mainittuja oikeuksiasi ja/tai ilmaista huolenaiheesi siitä, kuinka käytämme henkilötietojasi, ottamalla yhteyttä alla olevassa Kohdassa 1.8 (Ota yhteyttä) olevien yhteystietojen kautta.

Teemme parhaamme selvittääksemme mahdolliset kysymyksesi, jotka liittyvät siihen, että käsittelemme tietojasi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen vastauksiimme tai toimintaamme, voit aina ottaa yhteyttä kansalliseen tietosuojaviranomaiseesi.

 1.7 Tietosuojaselosteen muuttaminen

Fortum pidättää oikeuden muuttaa tätä Tietosuojaselostetta. Mahdollisista muutoksista Tietosuojaselosteeseen ilmoitetaan nettisivuillamme.

Muutokset voivat olla tarpeen palveluidemme kehittämisen tai esimerkiksi olennaisten lakimuutosten takia.

1.8 Ota yhteyttä

Tietosuojaselostetta koskevat kysymykset, kommentit ja pyynnöt ovat tervetulleita, ja niitä voi lähettää alla olevia yhteystietojen käyttäen. 

Postitse:

Fortum Markets Oy

Yksityisyys / Tietosuojavastaava

Keilalahdentie 2-4, 02150 Espoo, Suomi

Tai sähköpostitse:

[email protected]

Fortum Markets Oy

SmartLiving Asiakaspalvelu:

Sähköposti: [email protected]

Puhelin: +358 0200 99330