Sähkön siirto ja sähkökatkot

Fortumin sähkönsiirtoliiketoiminta myytiin Carunalle keväällä 2014. Fortumin sähköenergian myynti jatkui ennallaan koko Suomessa. Jos kotisi on Carunan sähkönsiirtoverkossa, laskutamme myös Carunan sähkönsiirrosta yhteislaskulla sähköenergian kanssa jos ostat sähköenergian meiltä. Jos kotisi ei ole Carunan verkkoalueella, paikallinen verkkoyhtiö lähettää sinulle laskun sähkön siirrosta erikseen.

Fortumin sähkösopimukset

Paikallinen verkkoyhtiö

Jos olet rakentamassa ja tarvitset sähköliittymän ole yhteydessä paikalliseen sähköverkkoyhtiöösi.

Paikallinen sähköverkkoyhtiö huolehtii liittymän asennuksesta, sähkönkäytön mittauksesta sekä siirtää sähkön kotiisi. Siirtoyhtiö laskuttaa palveluistaan oman hinnastonsa mukaisesti. Mikäli kotisi sijaitsee Carunan verkkoalueella, Carunan siirtopalvelumaksut veloitetaan Fortumin laskulla.

Voit tehdä Fortumin kanssa sähkösopimuksen kaikkialle Suomeen. Ilmoitamme paikalliselle verkkoyhtiöllesi sopimuksen syntymisestä, ja saamme verkkoyhtiöltä tiedot sähkönkäytöstäsi sekä siitä onko kodissasi yleis-, yö- vai kausisähkömittaus. Paikallinen verkkoyhtiö voi käyttää omassa hinnastossaan mittaustavoista myös nimiä Yksiaikasähkö, Kaksiaikasähkö, Yösähkö tai Vuodenaikasähkö.

Sähkökatkot

Sähkökatkon sattuessa jakeluhäiriöistä tiedottaa paikallinen sähköverkkoyhtiö. Tarvittaessa ole siis yhteydessä sinne. Energiateollisuus julkaisee sähköhäiriökarttaa osoitteessa sähkökatkokartta.fi.

Monilla alueellisilla ja kaupunkien verkkoyhtiöillä on lisäksi omat vikakarttapalvelut ja muita vikailmoituspalveluja, sekä tiedottamista korjaustöiden etenemisestä. Usein tietoa on saatavissa sekä ennakoiduista katkoista että yllättävistä, kuten myrskyn aiheuttamista katkoista.

Lisätietoja esimerkiksi:

Helsinki: helensahkoverkko.fi

Espoo ja Joensuun seutu: caruna.fi

Turku: turkuenergia.fi

Tampere: sahkolaitos.fi

 

Kaikki sähkösopimukset