Sähkön siirto ja sähkökatkot

Fortumin sähkönsiirtoliiketoiminta myytiin Carunalle keväällä 2014. Fortumin sähköenergian myynti jatkui ennallaan koko Suomessa. Sähkösopimuksiin, sopimushintoihin tai Fortumin asiakkaiden palveluihin muutos ei vaikuttanut mitenkään.

Fortumin sähkösopimukset

Sähkönsiirron hoitaa paikallinen verkkoyhtiö

Jos olet rakentamassa ja tarvitset sähköliittymän ole yhteydessä paikalliseen sähköverkkoyhtiöösi.

Paikallinen sähköverkkoyhtiö huolehtii liittymän asennuksesta, sähkönkäytön mittauksesta sekä siirtää sähkön kotiisi. Siirtoyhtiö laskuttaa palveluistaan oman hinnastonsa mukaisesti. Mikäli kotisi sijaitsee Carunan verkkoalueella, Carunan siirtopalvelumaksut veloitetaan Fortumin laskulla.

Voit tehdä Fortumin kanssa sähkösopimuksen kaikialle Suomeen. Ilmoitamme paikalliselle verkkoyhtiöllesi sopimuksen syntymisestä, ja saamme verkkoyhtiöltä tiedot sähkönkäytöstäsi sekä siitä onko kodissasi yleis-, yö- vai kausisähkömittaus. Paikallinen verkkoythiö voi käyttää omassa hinnastossaan mittaustavoista myös nimiä Yksiaikasähkö, Kaksiaikasähkö, Yösähkö tai Vuodenaikasähkö.

Sähkökatkot

Myös sähkökatkon sattuessa, jäkeluhäiriöistä tiedottaa paikallinen sähköverkkoyhtiö. Tarvittaessa ole siis yhteydessä sinne. Energiateollisuus julkaisee sähköhäiriökarttaa osoitteessa http://www.sähkökatkokartta.fi/#/nyt

Monilla alueellisilla ja kaupunkien verkkoyhtiöillä on lisäksi omat vikakarttapalvelut ja muita vikailmoituspaleluja, sekä tiedottamista korjaustöiden eteneimsestä. Usein tietoa on saatavisas sekä ennakoiduista katkoista sekä yllättävistä, kuten myrksyn aiheuttamista katskoista.

Lisätietoja esimerkiksi:

Helsinki: https://www.helensahkoverkko.fi/

Espoo ja Joensuun seutu: http://www.caruna.fi/

Turku: https://turkuenergia.keskeytysinfo.fi/

Tampere: https://www.sahkolaitos.fi/tampereen-sahkoverkko/

 

Kaikki sähkösopimukset