Pörssitiedote

Fortum laskee liikkeelle 1,15 miljardin euron joukkovelkakirjalainat

17 toukokuu 2023, 18:10

Fortum-4355

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 17.5.2023 KLO 18.10

Tiedoteluokka: Muut pörssin sääntöjen nojalla julkaistavat tiedot

Fortum on tänään palannut velkakirjamarkkinoille ja laskenut onnistuneesti liikkeelle nimellisarvoltaan 1,15 miljardin euron viiden ja kymmenen vuoden joukkovelkakirjalainat osana yhtiön Euro Medium Term Note (EMTN) -lainaohjelmaa. Lainat on laskettu liikkeelle kahdessa erässä seuraavilla maturiteeteilla:

  • 500 miljoonaa euroa erääntyy 26.5.2028 ja lainasta maksetaan kiinteä kuponkikorko 4,0 %
  • 650 miljoonaa euroa erääntyy 26.5.2033 ja lainasta maksetaan kiinteä kuponkikorko 4,5 %

Lainaa merkitsi yli sata institutionaalista sijoittajaa, ja joukkovelkakirjat listataan Luxemburgin arvopaperipörssiin. Lainojen liikkeeseenlaskusta saatavat varat käytetään konsernin yleisiin rahoitustarpeisiin pääasiassa nykyisten velkojen takaisinmaksuun ja velkasalkun maturiteettiprofiilin pidentämiseen.

”Fortumin liiketoiminta on jälleen vakaalla perustalla energiakriisin aiheuttaman turbulenssin jälkeen. Taloudellinen asemamme on vakaa, ja olemme erittäin tyytyväisiä paluusta Euroopan velkapääomamarkkinoille. Joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku parantaa Fortumin taloudellista joustavuutta entisestään”, sanoo Fortumin talous- ja rahoitusjohtaja Tiina Tuomela.

”Joukkovelkakirjalainojemme hyvä kysyntä kertoo kiinnostuksesta ja luottamuksesta Fortumin uuteen liiketoimintastrategiaan. Markkinat selvästi arvostavat keskittymistämme puhtaaseen, luotettavaan sähköntuotantoon. Portfoliomme on huippuluokkaa ja sen avulla voimme myös vauhdittaa teollisuuden dekarbonisaatiota Pohjoismaissa”, hän jatkaa.

Barclays ja BNP Paribas toimivat joukkovelkakirjan liikkeellelaskun pääjärjestäjinä yhteistyössä Danske Bankin, ING:in, Mitzuhon ja Nordean kanssa.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Jouni Huttunen, rahoitusjohtaja, puh. 050 452 4649
Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja, puh.040 515 1531

Jakelu:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.fi