Lehdistötiedote

Fortum ja Microsoft etsivät innovatiivisia ideoita vauhdittaakseen Pohjoismaiden energiasiirtymää

03 toukokuu 2023, 09:00

Impact Challenge PR image

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 3.5.2023

Ilmastonmuutos ajaa yritykset etsimään innovaatiota rakentaakseen kestävää tulevaisuutta, jossa ihmiset, yritykset ja luonto menestyvät yhdessä. Fortum ja Microsoft yhdistävät voimansa löytääkseen uusia ratkaisuja vauhdittamaan Pohjoismaiden energiasiirtymää.

Osana tätä tavoitetta yritykset julkaisevat Fortum x Microsoft Impact Challenge -ideakilpailun. Sen tavoitteena on löytää uusia ratkaisuja tehostamaan luotettavan ja puhtaan energian toimittamista, edistämään teollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämistä ja suojelemaan luonnon monimuotoisuutta. Kilpailuaika on neljä viikkoa ja se on suunnattu alkuvaiheen startup-yrityksille ja -yrittäjille Pohjoismaissa. Voittaja saa kuusi kuukautta räätälöityä kiihdytys- ja liiketoiminnan kehittämistukea Fortumin Valkea Growth Clubissa ja Microsoftin Founders Hubissa. Voittaja pääsee myös osallistumaan Microsoftin teknisiin ja liiketoimintaa käsitteleviin työpajoihin.

Vuonna 2022 julkistetun datakeskushankkeen jälkeen Fortum ja Microsoft ovat etsineet uusia mahdollisuuksia jatkaa yhteistyötä innovaatioiden saralla. Molemmat yritykset tiedostavat, että joustavien ja kestävien yhteiskuntien rakentaminen tarvitsee innovaatioita nyt enemmän kuin koskaan.

"Innovaatiot ovat nykyisessä taloudellisessa ja ekologisessa todellisuudessa välttämättömyys. Siirtyminen puhtaaseen energiaan vaatii aiempaa innovatiivisempia ratkaisuja ja toimialojen välistä yhteistyötä. Olemme innoissamme, kun voimme yhdistää voimamme Microsoftin kanssa. Yhdessä löydämme huippuideoita ja start up -tiimejä, jotka työskentelevät yhteisten haasteidemme parissa”, sanoo Fortumin kuluttaja- ja Innovation & Venturing -toiminnasta vastaava johtaja Mikael Rönnblad.

“Microsoftilla olemme sitoutuneet edistämään vastuullisuutta ja innovaatioita energiasektorilla saavuttaaksemme tavoitteemme olla ilmastonegatiivisia vuoteen 2030 mennessä. Olemme innoissamme yhteistyöstä Fortumin ja startup-yritysten kanssa sekä ratkaisuista, joita tulemme yhdessä kehittämään vauhdittaaksemme siirtymää puhtaaseen energiaan”, jatkaa Mervi Airaksinen, Microsoft Suomen toimitusjohtaja.

Ideakilpailu on käynnissä 3.-31.5.2023, ja voittaja julkistetaan 15. kesäkuuta Maria01 startup-kampuksella tapahtuvassa finaalissa.


Fortum Oyj
Viestintä
 

Lisätietoja:

Fortum: Fortum News Desk, +358 40 198 2843, newsdesk [ät] fortum [piste] com

Microsoft: Pekka Isosomppi, Viestintäjohtaja, Microsoft Oy, pekka [piste] isosomppi [ät] microsoft [piste] com, +358 40 516 2399

Lisätietoja kilpailusta: https://impact-challenge.fortum.com/  



Fortum
Fortumin energia rakentaa maailmaa, jossa ihmiset, yritykset ja luonto menestyvät yhdessä. Olemme yksi Euroopan puhtaimmista energiantuottajista ja toimintaamme ohjaavat kunnianhimoiset ympäristötavoitteet. Tuotamme ja toimitamme luotettavasti puhdasta energiaa ja autamme teollisuusasiakkaitamme vähentämään toimintansa hiilidioksidipäästöjä ja kasvamaan. Ydinliiketoimintamme Pohjoismaissa koostuu päästöttömästä ja tehokkaasta sähköntuotannosta sekä sähkön ja kaukolämmön myynnistä kuluttaja- ja yritysasiakkaille. Yhtiömme 5 000 työntekijälle tarjoamme turvallisen ja inspiroivan työympäristön. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. fortum.fi


Microsoft
Microsoft on digitaalisen muutoksen mahdollistaja älykkään pilven ja siihen yhteydessä olevien älykkäiden laitteiden aikakaudella. Haluamme auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi