Sijoittajauutinen

S&P Global Ratings vahvisti Fortumin luottoluokituksen tasolle BBB ja muutti näkymän vakaaksi

09 maaliskuu 2023, 16:30

Fortum logo 94

FORTUM OYJ SIJOITTAJAUUTINEN 9.3.2023 KLO 16.30

S&P Global Ratings (S&P) on vahvistanut säilyttävänsä Fortumin luottoluokituksen ennallaan tasolla BBB ja muuttavansa näkymät negatiivisesta vakaaksi. Muutoksen taustalla on S&P:n oletus, jonka mukaan sähkönhinnat pysyvät historiallisesti korkealla tasolla vuosina 2023 ja 2024, ja sen myötä Fortumin sähköntuotannon kassavirta säilyy vahvana, mutta on alttiina heilunnalle. S&P arvioi, että Fortumin vahva asema ja jo valmiiksi vähäpäästöinen tuotanto Pohjoismaissa tukevat yhtiön liiketoiminnan riskiprofiilia. S&P uskoo, että Fortumin tuloksen riippuvuus pohjoismaisesta sähkönhinnasta pienenee pidemmällä tähtäimellä, kun yhtiö tukee teollisuusasiakkaita vähentämään hiilidioksidipäästöjään ja solmii erilaisia pitkäaikaisia sähköntoimitussopimuksia. Lisäksi S&P arvioi, että Fortumin taloudellinen tilanne on vahva ja joustava suhteessa riskeihin erittäin alhaisen velkaantumisasteen ja parantuneen likviditeetin ansiosta.

Maaliskuun alussa Fortum julkisti uusitun strategian ja päivitetyt taloudelliset tavoitteet. Fortumin tavoitteena on ylläpitää luottoluokitustaan vähintään tasolla BBB, jotta yhtiö voi varmistaa taloudellisen joustavuuden ja rahoituksen hyvän saatavuuden. Vuoden 2022 lopussa Fortumilla oli 7,2 miljardia euroa (ilman Venäjää) käyttämättömiä lyhyt- ja pitkäaikaisia valmiusluottoja sekä likvidejä varoja 3,7 miljardia euroa (ilman Venäjää). Vuoden 2022 lopussa rahoitusnettovelan ja vertailukelpoisen käyttökatteen suhde oli 0,6 (ilman Venäjää), eli selvästi alle pitkän aikavälin ohjeistuksen, joka on 2,0-2,5.

Linkki S&P:n raporttiin: Finland-Based Power Co.Fortum Outlook Revised To Stable From Negative; 'BBB/A-2' Ratings Affirmed On Strategy Update

Fortum Oyj

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Sijoittajat ja analyytikot:
Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja, puh. 040 515 1531
Rauno Tiihonen, IR-päällikkö, puh. 010 453 6150
Jouni Huttunen, johtaja, Treasury, puh. 050 452 4649

Media:
Fortum News Desk, puh. 040 198 2843