Verkkouutinen

Loviisan voimalaitoksen turvallisuustiedote kemikaalitilanteen varalle päivitetty

29 maaliskuu 2023, 11:30

Loviisan voimalaitos talvella

Maaliskuussa 2023 päivitetyssä turvallisuustiedotteessa kuvataan Loviisan ydinvoimalaitoksen toimintaa ja toiminnasta aiheutuvia kemiallisia vaaratekijöitä. Tiedotteessa on esitetty turvallisuustoimenpiteet ja toimintaohjeet mahdollisessa onnettomuustilanteessa vahinkojen välttämiseksi ja minimoimiseksi.

Turvallisuus on toimintamme kivijalka. Pidämme huolen siitä, että toimintamme on turvallista työntekijöillemme, kumppaneillemme, naapureillemme ja koko yhteiskunnalle. Noudatamme lakien ja määräysten asettamia vaatimuksia kaikissa toiminnoissamme ja havainnoimme, arvioimme ja ymmärrämme riskit. Käytämme lisäksi ulkoisia ja sisäisiä tarkastuksia ja auditointia aktiivisesti toiminnan parantamiseksi.

Loviisan ydinvoimalaitos noudattaa kemikaaliturvallisuuslain (390/2005) ja -asetusten määräyksiä. Laitos on alueella käytettävien ja varastoitavien kemikaalien perusteella turvallisuusselvityslaitos. Asetuksen vaarallisten kemikaalien teollisesta käsittelystä ja varastoinnista 685/2015 mukainen turvallisuusselvitys on toimitettu Turvallisuus- ja kemikaalivirastolle (Tukes). Turvallisuusselvitys ja siihen liittyvät kemikaaliluettelot ovat pyynnöstä luettavissa Loviisan ydinvoimalaitoksen pääportilla.

Tukes tekee säännöllisesti määräaikaistarkastuksia Loviisan ydinvoimalaitokselle.