Lehdistötiedote

Fortumin toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten hinta laskee kuluttajille ja yrityksille huhtikuussa jopa 62 %

16 helmikuu 2023, 08:00

Fortumin sähkösopimukset

FORTUM OYJ LIIKETOIMINTATIEDOTE 16.2.2023

Fortum laskee huomattavasti toistaiseksi voimassa olevien sopimustensa hintoja niin kuluttajille kuin yrityksille. Kuluttajien sähkösopimuksessa sähköenergian hinta laskee huhtikuussa 62 % ja yritysten 44 %. Kuluttajien Kesto-sopimuksen hinta päivittyy kolmen kuukauden välein ja yritysten Yritys Oivan kuukauden välein. Uudet hinnat astuvat voimaan 1. huhtikuuta ja päivittyvät asiakkaille automaattisesti.

Kuluttajien Kesto-sopimuksen hinta säilyy samana aina kolmen kuukauden hintajakson ajan. 1. huhtikuuta alkavan jakson hinta on huhtikuussa 17,73 senttiä/kWh (alv. 10 %) ja touko- ja kesäkuussa 19,99 senttiä/kWh (alv. 24 %). Sähkön arvonlisävero palaa 1. toukokuuta 24 prosenttiin, minkä vuoksi kuluttajahinta muuttuu poikkeuksellisesti kesken jakson.

”Markkinahintojen laskun myötä pystymme tarjoamaan toistaiseksi voimassa olevaa Kesto-sopimustamme huomattavasti edullisempaan hintaan ja vastaamaan tällä asiakkaidemme toiveeseen. Tämä on hieno asia talven aikana nähtyjen korkeampien hintojen ja suurienkin hintavaihteluiden jälkeen. Kiinteähintainen toistaiseksi voimassa oleva sopimus, jonka hinta päivittyy kolmen kuukauden välein, tuo sähkölaskuun ennustettavuutta ja on hyvä vaihtoehto niille asiakkaille, jotka toivovat määräaikaista sopimusta joustavampaa ratkaisua”, sanoo Fortumin Suomen kuluttajaliiketoiminnan asiakkuuspäällikkö Tuomas Yrttiaho.

Sekä kuluttaja- että yrityssopimusten hinnoittelu perustuu sähkön markkinahintaan, joka on laskenut merkittävästi tämän vuoden puolella.

”Markkinahintojen laskua on erityisesti vauhdittanut kaasun hinnan laskeminen, pohjoismaisten vesivarantojen parantuminen ja leuto talvi, jonka vuoksi sähkön kulutus on ollut ajankohtaan nähden vähäisempää”, Yrttiaho jatkaa.
 

Myös yritysten sähkösopimus on keväällä entistä edullisempi

Sähkön markkinahintojen laskettua myös yritysten toistaiseksi voimassa olevan Yritys Oiva -sähkösopimuksen hinta laskee huhtikuussa. Sopimuksen kiinteä hinta päivittyy kuukausittain tuoden yrittäjälle vakautta sähkön hintaan.

Yritys Oivan huhtikuun sähköenergian hinta on 25,00 senttiä/kWh (alv. 0 %). Seuraavien kuukausien hinta julkaistaan Yritys Oivan tuotesivulla viimeistään kaksi viikkoa ennen kuukauden alkua.

”Olen tyytyväinen, että pystymme tarjoamaan myös yrittäjille toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta entistä edullisempaan hintaan. Yritys Oivan hinta päivittyy kuukausittain ja mukailee markkinahintojen kehitystä, kuitenkin huomattavasti rauhallisemmalla tahdilla kuin tunneittain vaihtelevat pörssihinnat. Teemme hankintaa ja hintasuojausta useamman kuukauden aikavälillä, jolloin sekä markkinahintojen nousut että laskut näkyvät asiakashinnassa pienellä viiveellä. Näin yrittäjän sähkön hinta pysyy vakaampana eikä siihen vaikuta hetkittäiset hintapiikit”, kertoo Fortumin Suomen yritysliiketoiminnan johtaja Tommi Varhama.

Fortum Oyj
Viestintä
 

Lisätietoja asiakkaille:

Kesto: www.fortum.fi/kesto

Yritys Oiva: www.fortum.fi/yritysoiva

Lisätietoja medialle:

Fortum News Desk, newsdesk [ät] fortum [piste] com, 040 1982 843 (ma-pe klo 9-16)