Lehdistötiedote

Fortumin uusi Älylataus-palvelu lataa sähköauton fiksusti edullisempaan hintaan

12 tammikuu 2023, 11:30

Fortum Älylataus

FORTUM OYJ LIIKETOIMINTATIEDOTE 12.1.2023

Fortum tuo asiakkailleen uuden palvelun, joka ajoittaa sähköauton kotilatauksen hetkiin, jolloin sähkö on edullisempaa. Palvelu toimii Oma Fortum -sovelluksen kautta, joka optimoi ja ohjaa auton latausta automaattisesti pörssisähkön hintojen mukaan. Samalla palvelu myös varmistaa, että auto on ladattu asiakkaan määrittämään kellonaikaan mennessä.

”Fortum Älylataus vastaa sähköautoilijoiden tarpeeseen ladata auto sähkön edullisimpien tuntien aikaan ja välttää yllättäviä hintavaihteluja. Palvelu tuo helppoutta arkeen seuraamalla sähkön hintaa ja suunnittelemalla latausajat puolestasi. Älylataus tuo hyötyä sekä sähköautoilijalle että koko sähköjärjestelmälle, kun auton lataus tapahtuu aikana, jolloin sähkö on edullisempaa eli sitä on myös paremmin tarjolla”, kertoo Fortumin Suomen kuluttajaliiketoiminnan johtaja Tomi Hänninen.

Fortum Älylataus toimii sekä täyssähköauton että lataushybridin kanssa. Palvelu sopii yhteen kaikkien kotilaturien kanssa ja tukee tällä hetkellä suurinta osaa 20 suosituimman sähköautomerkin malleista. Uusia merkkejä ja malleja lisätään palveluun jatkuvasti.

Palvelun avulla voi saavuttaa säästöä joka latauskerralla. Fortum Älylatauksella voi vähentää jopa 50 % kotilatausten latauskuluja. Säästöön vaikuttaa sähkön hinta ja latausteho.

”Sähköautoa ladataan usein kotona alkuillasta työpäivän jälkeen. Tämä on sama aika, jolloin sähköä käytetään Suomessa tyypillisesti eniten, mikä näkyy myös sähkön hinnassa. Fortum Älylatauksen avulla voi olla varma, että auton akku on täynnä aamulla töihin lähtiessä, mutta se on ladattu mahdollisimman fiksusti. Lisäksi etuna on, että edullisempina hetkinä tuotettu sähkö on keskimäärin puhtaammin tuotettua, kun kalliimpina hetkinä tuotettu”, Hänninen jatkaa.

Fortum Älylataus toimii Oma Fortum -sovelluksessa, joka näyttää sähkön hinnan lisäksi latauksen tilan ja auton kantaman. Sovelluksen kautta latauksen voi kytkeä päälle ja pois myös ajastetun latauksen aikana, tarkastella lataushistoriaa ja latauksien hintoja. Älylatausta voi käyttää yhtä aikaa useammassa autossa ja paikassa, esimerkiksi kotona ja mökillä. Palvelu on saatavilla kuluttaja-asiakkaille myös Ruotsissa ja Norjassa.

Fortum Älylataus on yhdistettävissä Fortum Tarkka ja Fortum Duo -sähkösopimuksiin ja sen hinta on 3,90 €/kuukausi.

Fortum Oyj
Viestintä

 

Lisätietoja asiakkaille:

www.fortum.fi/alylataus

Asiakaspalvelun yhteystiedot: 
www.fortum.fi/asiakaspalvelu

Median yhteydenotot:
Fortum News Desk, 
newsdesk [ät] fortum [piste] com () ja 040 1982 843 (ma-pe klo 9-16)