Lehdistötiedote

Fortumin kaukolämmön hinta laskee tuoteuudistuksen myötä noin 80 prosentilla asiakkaista

26 tammikuu 2023, 08:00

FORTUM OYJ PAIKALLISTIEDOTE 26.1.2023

Fortumin kaukolämmön tuotteet ja hinnoittelu uudistuvat. Kaukolämmöntuotannon muuttuessa hiilineutraaliksi, sähköpohjaiseksi ja hajautetuksi tuotteistus on mahdollista yksinkertaistaa ja sen myötä hinnoittelurakenne yhdenmukaistaa 1.4.2023 alkaen. Muutoksen ansiosta kaukolämmön kokonaishinta laskee noin 80 prosentilla asiakkaista. Siitä hyötyvät erityisesti taloyhtiöt ja omakotiasukkaat.

Osana uudistusta kaikkien asiakkaiden energiamaksu laskee noin 9-12 prosenttia 1.7.2022 voimassa olleista hinnoista. Maksu perustuu kaukolämmön tuotantokustannuksiin.

Kaukolämmön kokonaishinta muodostuu energiamaksun lisäksi tehomaksusta. Tehomaksun osuus kokonaiskustannuksista nousee, mikä vaikuttaa erityisesti tehoa paljon tarvitsevien suurimpien kiinteistöjen kustannuksiin. Tuoteuudistuksen yhteydessä tehomaksun peruste muuttuu kaikille asiakkaille yhdenmukaiseksi ja lisää siten kaukolämmön hinnoittelun tasavertaisuutta. Tehomaksu perustuu pääosin kiinteistön käyttämään mitattuun tehoon.

Huhtikuun alusta lähtien kaukolämmön perustuote yrityksille ja taloyhtiöasiakkaille on Fortum Viisas ja omakotiasukkaille Fortum Mainio. Niitä voi halutessa täydentää lisätuotteilla. Tuoteuudistuksen tekee mahdolliseksi paitsi kaukolämmön tuottaminen alueellisilla hukkalämmöillä, lämpöpumpuilla, sähkökattiloilla ja muilla puhtailla tuotantotavoilla myös uuden asiakastietojärjestelmän käyttöönotto vuoden 2022 lopulla.

Tuleva hinnoittelu-uudistus on rakenteellinen. Nykyinen kaukolämmön energiamaksun määräaikainen korotus on voimassa tammi-maaliskuun ajan ja on nostanut kaukolämmön kokonaishintaa keskimäärin noin 3 euroa kuukaudessa viime vuoden heinäkuun hintatasosta. Venäjän hyökkäyksen aiheuttamasta jyrkästä polttoainehintojen noususta huolimatta korotus on ollut maltillinen. Energiamaksun tasoa tarkastellaan seuraavaksi aikaisintaan 1.8.2023.

Asiakkaille on lähetetty tuote- ja hinnoittelu-uudistuksesta yksityiskohtaiset kirjeet.

Lisätietoja:
Ulla Leppä, asiakkuusjohtaja, Suomen lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminta, Fortum, ulla [piste] leppa [ät] fortum [piste] com, 040-521 4635

Lisätietoa tuoteuudistuksesta: www.fortum.fi/tuoteuudistus

Online-palvelu kaukolämmön kulutuksen ja laskutuksen seurantaan: www.fortum.fi/heatonline