Verkkouutinen

Fortum ja Blastr solmineet aiesopimuksen Inkoon Joddbölen alueen hyödyntämisessä vihreän teräksen tuotannossa

03 tammikuu 2023, 15:30

Fortum sign 6

Fortum ja Norjalainen Blastr Green Steel ovat solmineet aiesopimuksen Joddbölessä sijaitsevan teollisuusalueen hyödyntämisestä yksinoikeudella vihreän teräksen tuotannossa. Sopimuksen puitteissa Blastr voi tehdä seuraavaksi tarvittavat esiselvitykset, suunnitelmat ja ympäristövaikutusten arvioinnit hankkeen edistämiseksi. Toteutuessaan hankkeen investoinnin arvo olisi noin neljä miljardia euroa ja se työllistäisi käyttövaiheessa jopa 1 200 henkilöä. Blastr Green Steel suunnittelee tuotannon alkavan vuoden 2026 lopulla.

Fortum on määrätietoisesti kehittänyt Joddbölen aluetta sen jälkeen, kun Inkoon voimalaitos purettiin 2017-2020. Alueen sijainti syväsataman ja suurjännitteisen siirtoverkon vieressä tekee siitä ihanteellisen paikan energiaintensiivisille, puhtaille teollisuudenaloille.

”Olemme Fortumilla iloisia, että Joddbölen teollisuusalueellemme Inkoossa on syntymässä uutta toimintaa. Puretun hiilivoimalamme peruja oleva infrastruktuuri saadaan käyttöön, ja suunnitelmamme kehittää alueen toimintaa etenevät. Tämä tukee osaltaan yhteiskunnan irtautumista hiilestä,” toteaa johtaja Vesa Maso Fortumilta.

Vihreä teräs on kriittinen raaka-aine tulevaisuuden uusiutuvan energiainfrastruktuurin ja teknologiaratkaisujen, kuten tuuliturbiinien rakentamisessa, rakennus- ja autoteollisuudessa sekä kuluttajatuotteiden valmistuksessa. Sen kysynnän odotetaan kasvavan yksin Euroopassa 50 miljoonaan tonniin vuoteen 2030 mennessä, mikä vastaa kolmasosaa nykyisestä teräksen kysynnästä. Toteutuessaan Blastrin Inkoon tehtaalla on määrä valmistaa kaksi ja puoli miljoonaa tonnia korkealaatuista kuuma- ja kylmävalssattua vihreää terästä vuodessa.


Fortum Oyj
Viestintä

 

Lisätietoja:
Fortum News Desk, newsdesk [ät] fortum [piste] com, p. +358 40 198 2843

 

Lue lisää: