Kuvaamme kaukolämpöverkkoa helikopterista tammikuussa 2023

Helikopterikuvaus

Varmistamme kaukolämmön toimitusvarmuutta kuvaamalla kaukolämpöverkkoa lämpökameran ja helikopterin avulla. Kuvaukset on suunniteltu toteutettavaksi tammikuussa 2023 koko Espoon, Kirkkonummen ja Kauniaisten kaukolämpöverkon alueella. Tarkat kuvausajankohdat riippuvat sääolosuhteista, sillä lentoluvan saamiseksi tulee olla pilvetöntä, usvatonta ja sateetonta ilmatilaa vapaana riittävän korkealla. Vuoden 2022 loppupuoliskolle suunnitellut helikopterilennot eivät toteutuneet riittämättömien sääolosuhteiden vuoksi.

Lämpökamerakuvien ja tietokoneanalyysien avulla tutkitaan maanpinnan lämpötilaeroja mahdollisten lämpövuoto- ja eristevauriokohtien paikantamiseksi. Helikopterilennot tehdään auringonlaskun jälkeen, jolloin maanpinta on tasalämpöinen ja liikennettä on vähän. Ne ovat tällä hetkellä luotettavin tapa etsiä mahdollisia vuotoja.

Pahoittelemme lentojen mahdollisesti aiheuttamaa ajoittaista meluhaittaa.

Lisätietoja:

Fortumin yhteistyökumppani Caverion Industria Oy

Timo Nousiainen, suunnitteluinsinööri

puh. 040 196 4240