Verkkouutinen

Historian toinen yhteispohjoismainen ydinalan Nordic Nuclear Trainee -ohjelma käynnistynyt

21 joulukuu 2022, 14:00

People 344191121

FORTUM OYJ LIIKETOIMINNAN VERKKOTIEDOTE 21.12.2022

Nordic Nuclear Trainee Program (NNTP) on saanut jatkoa uuden ”vuosikurssin” aloitettua ohjelman. Fortumin, TVOn, Vattenfallin ja Uniperin yhteistyönä toteuttaman NNTP-ohjelman tarkoituksena on antaa uransa alkutaipaleella oleville ydinalan ammattilaisille kokemusta, tietoa ja verkostoitumismahdollisuuksia tutustumalla erilaisiin ydinvoimasektorin työtehtäviin sekä ydinlaitoksiin. Fortumilta aloitti ohjelmassa tänä syksynä viisi nuorta ydinalan osaajaa.

Historian toiseen NNTP-ohjelmaan valitut 16 nuorta ydinalan osaajaa pääsevät puolitoista vuotta kestävän ohjelman aikana kiertämään laajasti eri ydinlaitoksilla tutustuen alan parhaisiin käytäntöihin ja osaajiin verkostoja luoden ja osaamista kehittäen. Lisäksi ohjelman tarkoitus on osoittaa uramahdollisuuksia pohtiville nuorille ydinalan olevan varteenotettava tulevaisuuden ala.

”Ensimmäinen NNTP oli menestys, vaikkei sitä saatu koronan vuoksi vietyä läpi täysin alkuperäisten suunnitelmien mukaan. Erittäin positiivisen palautteen perusteella oli selvää, että ohjelmalle halutaan jatkoa. Olemme luottavaisia, että tällä kertaa saamme kurssin toteutettua ilman suurempia murheita”, ohjelmasta Fortumissa vastaava koulutusasiantuntija Joel Ronimus kertoo.

Joulukuuhun 2023 asti kestävä ohjelma pitää sisällään erilaisia moduuleja, virtuaalitapaamisia, harjoitustöitä sekä kaksi neljän viikon mittaista työkiertoa suomalaisessa tai ruotsalaisessa ydinlaitoksessa.

”Olemme sisällyttäneet ohjelmaan paljon käytännön tutustumista ja tekemistä, sillä uskomme, että yhteistyössä muiden ydinalan ammattilaisten kanssa osallistujat pystyvät parhaalla tavalla syventämään tietotaitoaan ja rakentamaan verkostoja”, Ronimus kertoo.

Nordic Nuclear Trainee -ohjelman osallistujat vierailemassa Loviisan voimalaitoksella.
Nordic Nuclear Trainee -ohjelman osallistujat vierailemassa Loviisan voimalaitoksella.

 

Fortum Oyj
Viestintä

 

Lisätietoja:

Antti-Jussi Vesa, viestintäpäällikkö, Fortum, antti-jussi [piste] vesa [ät] fortum [piste] com, 050 593 5142

Lisätietoja NNTP-ohjelmasta ja sen etenemisestä saatavilla ohjelman verkkosivuilla.