Verkkouutinen

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitos hyväksytty mukaan taajuusohjattuun häiriöreserviin

16 joulukuu 2022, 09:00

Loviisa nuclear power plant, winter

Fortumin Loviisan voimalaitoksen molemmat yksiköt on hyväksytty niin sanottuun taajuusohjatun häiriöreservin alassäätömarkkinalle. Ydinvoima tulee nyt ensimmäistä kertaa mukaan taajuusohjatun häiriöreservin markkinalle Suomessa.  

Sähköverkon vakaa taajuus on tärkeä toimintavarmalle sähköjärjestelmälle. Sähköä pitää tuottaa joka hetki yhtä paljon kuin sitä kulutetaan. Mikäli sähköverkon taajuus nousee liian korkealle, sähkön tuotantoa pitää nopeasti vähentää, jotta tasapaino saadaan palautettua. Osana häiriöreserviä Loviisan yksiköt voivat vähentää nopeasti ja lyhytaikaisesti tuotantoaan sähköjärjestelmän niin vaatiessa.

”Syksyn 2022 vuosihuolloissa voimalaitoksen säätöjärjestelmään tehtiin muutoksia reservin suuruuden todentamisen mahdollistamiseksi. Osallistumalla taajuussäätömarkkinoille Loviisan voimalaitos tukee osaltaan Suomen sähköverkon luotettavuutta”, Loviisan voimalaitoksen johtaja Sasu Valkamo kertoo. 

”Loviisan voimalaitoksen mukaantulo on merkittävä lisäys reservin tarjontaan. On hienoa, että ydinvoimankin säätökykyä saadaan nyt mukaan reservimarkkinoille”, Fingridin asiantuntija Pia Ruokolainen toteaa.


Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja: 
Mikael Heikkilä, sähkömarkkina-asiantuntija, mikael [piste] heikkila [ät] fortum [piste] com, 050 453 2857
www.fortum.fi/loviisa