Lehdistötiedote

Fortum tarjoaa kotitalouksille entistä edullisempaan hintaan sähkösopimusta, joka kannustaa sähkön käytön ajoittamiseen

22 joulukuu 2022, 10:00

consumer solutions_image

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 22.12.2022

Fortum vastaa sähkömarkkinoiden erittäin poikkeukselliseen tilanteeseen tarjoamalla Fortum Duo -sähkösopimustaan kuluttaja-asiakkaille entistä kilpailukykyisempään 18,99 c/kWh hintaan. Sähkön käytön parempaan ajoittamiseen kannustava sopimus on saatavilla entistä edullisempaan hintaan sekä Fortumin nykyisille että uusille asiakkaille 26.12. alkaen. Määräaikaisen kaksivuotisen sopimuksen myyntihinta uusille asiakkaille päivittyy tämän jälkeen noin kerran viikossa. Fortum on tarjonnut Duo -sopimusta syyskuusta 2022 lähtien. Sopimus on saanut asiakkailta hyvän vastaanoton.

”Ymmärrämme asiakkaiden huolen tässä markkinatilanteessa. Olemme jo pidempään pyrkineet löytämään keinoja, joilla voimme helpottaa asiakkaidemme tilannetta. Syksyn aikana olemme esimerkiksi tuoneet helpotuksia sähkölaskun maksuaikoihin, laajentaneet tuotevalikoimaa ja tukeneet asiakkaitamme entistä aktiivisemmin sähkölaskun hallinnassa sähkön säästön ja ajoittamisen vinkeillä”, Fortumin Suomen kuluttajaliiketoiminnan johtaja Tomi Hänninen kertoo.

Venäjän hyökkäyssodasta johtuen sähkömarkkinoilla on ajoittain niukkuutta sähköntuotannosta kulutukseen nähden, mikä näkyy sähkönkäyttäjille korkeina hintoina ja suurina hintavaihteluina.

”Entistä edullisempi Fortum Duo vastaa asiakkaidemme huoleen sähkön korkeasta hinnasta ja hintavaihteluista. Kiinteään hintaan pohjautuva sähkösopimus tuo ennustettavuutta ja auttaa suunnittelemaan kuluja etukäteen. Samaan aikaan sopimus kannustaa ajoittamaan sähkönkulutusta. Sähkön säästäminen on myös jatkossa tärkeää, jotta pystymme mahdollisimman hyvin varmistamaan kysynnän ja tarjonnan tasapainon sähkömarkkinalla ja näin pienentämään sähköpulan riskiä”, Hänninen jatkaa.

Mahdollisuus säästää kulutusta ajoittamalla

Fortum Duo on 24 kuukauden määräaikainen kiinteähintainen sopimus, jonka hinta muodostuu energiahinnan kiinteästä perusosasta sekä laskun loppusummaan vaikuttavasta kulutusvaikutuksesta. Keskittämällä sähkönkäyttöä edullisille tunneille, asiakas voi vaikuttaa sähkölaskun loppusummaan pörssihintaan perustuvalla kulutusvaikutuksella (c/kWh), josta tulee sähkölaskuun joko vähennys tai lisäys sähkönkäytön ajoituksesta riippuen. Tyypillisesti kulutusvaikutus on -5 c/kWh ja +5 c/kWh välillä.


Fortum Oyj
Viestintä


Lisätietoja Fortum Duo -sähkösopimuksesta: www.fortum.fi/duo


Asiakaspalvelun yhteystiedot: 
https://www.fortum.fi/kotiasiakkaille/asiakaspalvelu/asiakaspalvelun-yhteystiedot-ja-palautelomake

Median yhteydenotot:
Fortum News Desk newsdesk [ät] fortum [piste] com, 040 1982 843 (ma-pe klo 9-16)