Loviisan ydinvoimalaitos on naapuri, johon luotetaan

23 marraskuu 2022, 15:43

Voimalinjoja

Kesän alussa teetimme Taloustutkimuksella naapurikyselyn, jossa kartoitimme mielipiteitä ydinvoimasta ja Loviisan voimalaitoksesta. Tutkimustulosten mukaan lähes 80 % loviisalaisista suhtautuu myönteisesti ydinvoimaan ja 90 % pitää Fortumin Loviisan voimalaitosta vastuullisena ydinvoimantuottajana. Paikallisten asukkaiden tuki on meille ensiarvoisen tärkeää valmistellessamme Loviisan voimalaitoksen tulevaisuutta.

Haluamme kohdata paikallisia asukkaita myös muualla kuin kyselyissä. Syyskesällä järjestimme tapaamisen lähialueemme asukkaille ja mökkiläisille. Vieraanamme oli noin 50 henkilöä, joiden kanssa keskustelimme ajankohtaisista aiheistamme, vastasimme kysymyksiin ja otimme vastaan palautetta. Tapasimme myös niin paikallisia kuin ulkopaikkakuntalaisiakin Wanhat Talot -tapahtuman aikaan Loviisan torilla.

"Kriisit ratkaistaan yhdessä"

Mia Willberg, päätoimittaja

Koko Eurooppa on energiakriisissä ja tuleva talvi mietityttää varmasti meitä kaikkia. Fortumin ja Loviisan voimalaitoksen tehtävä on varmistaa, että suomalaisten kodeissa riittää valo ja lämpö sekä teollisuuden ja yhteiskunnan pyörät jatkavat pyörimistä.

Vaikka elämme haastavia aikoja, me katsomme eteenpäin luottavaisina ja työskentelemme päivin ja öin energian saatavuuden turvaamiseksi. Loviisan voimalaitoksen tuotannolla katetaan yli 10 % Suomen sähköntuotannosta, jonka eteen ammattilaisemme tekevät tälläkin hetkellä yhdessä töitä.

Sähkön tasainen saanti on ratkaisevan tärkeää erityisesti silloin, kun energian kulutus on suurta. Ydinvoima on luotettava tuotantomuoto, jolla sähköä pystytään tuottamaan jatkuvasti sääoloista riippumatta. Se lisää Suomen sähköomavaraisuutta ja parantaa sähkön toimitusvarmuutta. Nykyisten ydinvoimalaitosten käyttöiän pidentäminen on kustannustehokkain keino lisätä ydinvoiman määrää, ja olemmekin hakeneet Loviisan ydinvoimalaitoksen molemmille yksiköille uutta käyttölupaa vuoden 2050 loppuun saakka. Odotamme käyttölupapäätöstä vuoden 2023 alkupuolella.

Mia Söderström, Fortum

Mia Willberg

Viestintäpäällikkö, Loviisan voimalaitos
Puhelin: +358 40 777 5989
mia [piste] willberg [ät] fortum [piste] com