Verkkouutinen

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen laaja valmiusharjoitus Loviisa22 torstaina 1.12.2022

03 marraskuu 2022, 10:00

Loviisan voimalaitos Hästholmenin saarella keväällä, Fortum

FORTUM OYJ LIIKETOIMINNAN VERKKOTIEDOTE 3.11.2022

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen laaja, kolmen vuoden välein järjestettävä lakisääteinen, kansallinen pelastustoimintaharjoitus pidetään torstaina 1.12.2022.

Loviisa22-harjoituksessa simuloidaan vakava reaktorionnettomuus ja siitä aiheutuva päästö ympäristöön. Voimalaitoksen valmiusorganisaation jäsenet pääsevät käytännössä harjoittelemaan muun muassa tulo- ja lähtörutiineja säteilyonnettomuustilanteessa sekä pitkäkestoisen tilanteen henkilöstöresurssien suunnittelua ja viestintää voimalaitoksen teknisen hallinnan lisäksi. Harjoitukseen osallistuu Loviisan voimalaitoksen valmiusorganisaation lisäksi laaja joukko asiantuntijoita Fortumin pääkonttorissa, Espoossa.

”Säännöllisten harjoitusten avulla valmistamme organisaatiota tositilanteeseen rakentamalla mahdollisimman todentuntuisia harjoituksia. Valmiusharjoittelun avulla koulutamme henkilöstöämme, kehitämme toimintaamme ja henkilöstömme valmiuksia toimia tositilanteessa”, yritysturvallisuusjohtaja Juho Vanhanen kertoo.

Loviisa22-harjoituksen järjestämisestä vastaa Itä-Uudenmaan pelastuslaitos ja harjoitus toteutetaan yhteistoiminnassa Fortumin, Pelastusopiston ja pelastustoimintaan osallistuvien viranomaisten sekä muiden tahojen kanssa. Harjoitukseen osallistuu yhteensä yli 20 organisaatiota, muun muassa ministeriöitä, kuntia, aluehallintoa, asiantuntijalaitoksia ja virastoja. Harjoitukseen osallistuu myös kymmeniä Helsingin yliopiston opiskelijoita, joista osa esiintyy harjoituksessa median edustajina ja osa kansalaisina.


Fortum Oyj
Viestintä

 

Lisätietoja:
Mia Willberg, viestintäpäällikkö, mia [piste] willberg [ät] fortum [piste] com, 040 777 5989