Verkkouutinen

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen ykkösyksikön vuosihuolto viivästyy

06 lokakuu 2022, 08:45

Voimalinjoja

Loviisan ykkösyksikön primääripiirin tiiveyskoestukseen valmistautumisen yhteydessä havaittiin vuoto yhden pääkiertopumpun tiivistevesilinjassa. Tiiveyskokeen tarkoitus on varmistaa primääripiirin kuuluvien järjestelmien tiiveys ennen laitoksen käynnistämistä.

Vuodon vuoksi ykkösyksiköllä suoritetaan siivous- ja korjaustoimenpiteitä, jonka vuoksi vuosihuoltojen suunniteltu kesto pitkittyy. Alkuperäisen suunnitelman mukaan vuosihuollon päättymisajankohta oli 9.10.2022. Vuosihuollon arvioidaan päättyvän 16.10.2022.

Loviisan kakkosyksikkö on normaalisti tuotannossa.

Tapahtumasta ei ole aiheutunut vahinkoa ihmisille, ympäristölle ja laitokselle.

 

Lisätietoja:
Thomas Buddas, apulaisjohtaja, Loviisan voimalaitos, puh. 010 455 3710