Pörssitiedote

Saksan valtio, Fortum ja Uniper jatkavat keskusteluja pitkän aikavälin ratkaisun löytämiseksi Uniperille

14 syyskuu 2022, 11:15

Fortum-4612

FORTUM OYJ SISÄPIIRITIETO 14.9.2022 KLO 11.15

Saksan valtio, Fortum ja Uniper sopivat heinäkuussa toimista, jolla Uniperin tilanne vakautetaan. Osapuolten yhteinen tavoite sen jälkeen on ollut sopia vakautustoimenpiteiden ja pitkän aikavälin ratkaisun toteuttamisesta. Osapuolet arvioivat myös vaihtoehtoisia ratkaisuja johtuen toimintaympäristön kasvaneesta epävarmuudesta. Mitään heinäkuussa laaditusta vakauspaketista poikkeavia päätöksiä ei ole tehty.

Vakautuspaketin solmimisen jälkeen Euroopan energiakriisi on syventynyt, eikä venäläistä kaasua tällä hetkellä toimiteta lainkaan Nord Stream 1 -kaasuputkea pitkin. Myös kaasun ja sähkön hinnat ovat olleet erittäin korkealla ja hintojen vaihtelu on suurta. Uniper joutuu korvaamaan venäläisen kaasun muista lähteistä ja näin ollen Uniperin tappiot ja epävarmuus yhtiön tulevaisuuden näkymistä ovat nopeasti ja merkittävästi kasvaneet heinäkuusta. Toimintaympäristön heikentyminen ja Uniperin taloudellinen tilanne on otettava huomioon, kun Fortum, Saksan valtio ja Uniper jatkavat keskusteluja pitkän aikavälin ratkaisusta Uniperille.

Fortum tiedottaa asiasta tarvittaessa.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves
sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Sijoittajat ja analyytikot:
Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja, puh. 040 515 1531
Rauno Tiihonen, sijoittajasuhdepäällikkö, puh. 010 453 6150

Media:
Fortum News Desk, puh. 040 198 2843

Jakelu:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.fi