Pörssitiedote

Neuvottelut Saksan valtion, Fortumin ja Uniperin välillä pitkän aikavälin ratkaisusta Uniperille ovat loppusuoralla

20 syyskuu 2022, 17:20

Fortum sign 3

FORTUM OYJ SISÄPIIRITIETO 20.9.2022 KLO 17.20

Kuten Fortum tiedotti 14.9.2022, neuvottelut pitkän aikavälin ratkaisusta, joka korvaisi heinäkuussa sovitun Uniperin vakautussopimuksen ovat käynnissä. Bloombergin tänään julkaisemiin tietoihin viitaten Fortum vahvistaa, että neuvottelut ovat loppusuoralla ja että sopimusneuvotteluiden elementtejä ovat muun muassa Fortumin omistamien Uniper-osakkeiden myynti Saksan valtiolle ja Fortumin Uniperille myöntämän rahoituksen palauttaminen Fortumille sekä Saksan valtion suunnittelema Uniperin pääomankorotus. Lopullista sopimusta ei vielä ole. Fortum tiedottaa, kun sopimus on viimeistelty ja allekirjoitettu.

Kaupankäynti Fortumin osakkeella Helsingin pörssissä on keskeytetty.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves
sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Jakelu:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.fi