Pörssitiedote

Fortumin osakkeenomistajien nimitystoimikunta 2022

15 syyskuu 2022, 16:40

Fortum sign 5

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 15.9.2022 KLO 16.40

Tiedoteluokka: Muut pörssin sääntöjen nojalla julkistettavat tiedot

Fortumin osakkeenomistajien nimitystoimikuntaan on nimetty

  • finanssineuvos Maija Strandberg, Valtioneuvoston kanslia, Omistajaohjausosasto (puheenjohtaja),
  • toimitusjohtaja Risto Murto, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma,
  • toimitusjohtaja Jouko Pölönen, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, sekä
  • Veli-Matti Reinikkala, Fortumin hallituksen puheenjohtaja.

Fortumin osakkeenomistajien nimitystoimikuntaan valitaan vuosittain neljä jäsentä. Yhtiön kolme suurinta osakkeenomistajaa syyskuun ensimmäisen arkipäivän tilanteen mukaan ovat kukin oikeutettuja nimeämään yhden jäsenen. Mikäli osakkeenomistaja ei käytä nimeämisoikeuttaan, oikeus siirtyy seuraavaksi suurimmalle omistajalle. Keskinäinen Työeläkeyhtiö Elo ei käyttänyt nimeämisoikeuttaan, joten oikeus siirtyi Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmariselle. Toimikunnan neljäntenä jäsenenä toimii yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Fortumin osakkeenomistajien nimitystoimikunta valmistelee ja esittelee yhtiökokoukselle ehdotukset hallituksen jäsenten palkitsemisesta, lukumäärästä ja hallitukseen valittavista jäsenistä. Nyt valittu nimitystoimikunta toimittaa yhtiön hallitukselle ehdotuksensa vuoden 2023 varsinaiselle yhtiökokoukselle 31.1.2023 mennessä.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves
Sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:
Nora Steiner-Forsberg, lakiasiainjohtaja, Fortum Oyj, puh. 050 4735010

Jakelu:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.fi