Lehdistötiedote

Fortumin Meri-Porin voimalaitos ei tullut valituksi tehoreserviin

16 syyskuu 2022, 12:12

Meri-Pori 1

Energiavirasto on tänään kertonut päätöksensä Suomen seuraavan tehoreservikauden voimalaitoksista. Fortumin tehoreserviin tarjoama Meri-Porin hiililaudevoimalaitos ei tullut valituksi kilpailutuksessa.

Fortum ryhtyy valmistelemaan Meri-Porin voimalaitosta kaupalliseen käyttöön. Voimalaitokselle tullaan toteuttamaan perusteellinen vuosihuolto ajalla 10.10.- 31.10.2022. Vuosihuollon aikana tehdään huoltotoimenpiteitä, joilla pyritään varmistetaan Meri-Porin voimalaitoksen toiminta tarvittaessa täydellä 560 MW teholla. Laitokselle myös rekrytoidaan lisähenkilökuntaa.

Laitoksen kaupallinen käyttö tullaan huomioimaan myös laitoksen kivihiilen ja käytössä tarvittavien kemikaalien hankinnassa. Varsinaisen sähköntuotannon käynnistyminen riippuu sähkömarkkinoiden kulloisestakin tilanteesta.

Meri-Porin laitos Tahkoluodolla on Suomen viimeinen vain sähköä tuottava hiililauhdelaitos, joka käyttää polttoaineena kivihiiltä. Se otettiin käyttöön vuonna 1994 ja on ollut tehoreservissä vuodesta 2017. Se on suunniteltu peruskuormalaitokseksi, joka käynnistyttyään käy tasaisella teholla pitkiä ajanjaksoja.

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Fortum News Desk, newsdesk [ät] fortum [piste] com (newsdesk[at]fortum[dot]com), p. 040 198 2843