Pörssitiedote

Fortum nostaa Suomen valtion tarjoamaa siltarahoitusta – ylimääräinen yhtiökokous kutsutaan koolle päättämään suunnatusta, maksuttomasta osakeannista Solidiumille

26 syyskuu 2022, 09:00

Fortum sign 4

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 26.9.2022 KLO 9.00

Tiedoteluokka: Muut pörssin sääntöjen nojalla julkaistavat tiedot

Fortum tiedotti 6.9.2022 sopineensa Suomen valtion kanssa 2,35 miljardin euron siltarahoituksesta, jolla yhtiö pyrkii varmistamaan riittävät likviditeettivarat tilanteessa, jossa sähkön hinnat, ja sen myötä vakuusvaatimukset nousisivat edelleen voimakkaasti erityisesti sähkön pohjoismaisessa johdannaispörssi Nasdaqissa. Lainan ehtojen mukaan ensimmäinen erä lainasta on vähintään 350 miljoonaa euroa ja se on nostettava viimeistään 30.9.2022, jotta järjestely pysyy voimassa.

Fortumilla on riittävästi likvidejä varoja nykyisten vakuusvaatimusten täyttämiseksi. Sähkön hinnat Pohjoismaissa ovat viime viikkoina laskeneet elokuun lopun ennätystasolta, ja voimakas hintaheilahtelu on tasaantunut. Yhtiön on kuitenkin varauduttava markkinaheilunnan jatkumiseen, ja lainan ensimmäisen erän nostaminen jo syyskuussa turvaa Fortumille varojen saatavuuden, mikäli vakuusvaatimukset talven aikana jälleen nousisivat nopeasti. Näin ollen Fortum on tänään päättänyt nostaa ensimmäisen lainaerän määrältään 350 miljoonaa euroa. Mahdolliset lisänostot riippuvat vakuusvaatimuksiin liittyvien varojen tarpeesta.

Lainan nostamisen jälkeen Suomen valtion sijoitusyhtiö Solidium on järjestelyn ehtojen mukaisesti oikeutettu merkitsemään enintään 8,97 miljoonaa Fortumin uutta osaketta suunnatussa, maksuttomassa osakeannissa. Solidiumin merkittäväksi tarjotut osakkeet vastaavat noin 1 % Fortumin liikkeeseen lasketuista osakkeista osakeannin toteuttamisen jälkeen. Näin ollen Suomen valtion määräysvallassa olevan omistuksen osuus nousee 50,76 prosentista 51,26 prosenttiin, laimentaen vastaavasti muiden osakkaiden omistusta. Osakeanti edellyttää Fortumin ylimääräisen yhtiökokouksen hyväksyntää kahden kolmasosan enemmistöllä paikalla olevista osakkeista ja äänistä.

Lainanerän nostopäätöksen jälkeen ylimääräinen yhtiökokous kutsutaan koolle ja yhtiökokouskutsu julkaistaan tänään erillisellä pörssitiedotteella.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja, puh. 040 515 1531

Jakelu:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.fi