Fortum on avannut Porin Mäntyluotoon terminaalin metallinkierrätykselle

06 syyskuu 2022, 09:00

Fortum metallin kierrätys

Fortum Metals -liiketoiminta laajentaa toimintaansa Poriin, jonne on avattu metallinkierrätysterminaali. Uudessa toimipisteessä käsitellään rauta- ja värimetallipitoisia kierrätysmetallilaatuja. Metallinkierrätysterminaali palvelee yritysasiakkaita arkisin klo 7:30–16:00.

Fortum Metals -liiketoiminta tarjoaa metallinkierrätyspalveluita yrityksille ja palvelee yritysasiakkaita myös kokonaisvaltaisessa jätehuollossa. Porin metalliterminaalissa vastaanotetaan, käsitellään ja välivarastoidaan kierrätykseen soveltuvia metalleja, kuten rautaa, mutta myös muita metallijakeita. Sataman läheisyyteen sijoittuva metalliterminaali palvelee vientimarkkinoita, mutta kierrätettävää metallia toimitetaan myös kotimaan markkinoille joko jatkojalostukseen tai suoraan sulatoille raaka-aineeksi. Mäntyluodon satama on myös ns. syväsatama, mikä tuo jatkossa mahdollisuuksia uusille myyntimarkkinoille.

Metalliromua käsitellään ja varastoidaan sataman läheisyydessä sijaitsevassa terminaalissa, jossa materiaalia lajitellaan ja prosessoidaan tarpeen ja laadun mukaan asiakkaille soveltuvaksi. Toiminta on suunniteltu nykyaikaiseen ja turvalliseen metallien käsittelyyn ympäristö ja lähialueen luontoarvot huomioiden. Ympäristölupahakemuksen yhteydessä on tehty muun muassa meluselvityksiä ja melua torjutaan seinäkkeillä.

Uudella toimipisteellä kasvatetaan kierrätyksen kapasiteettia sekä tarjotaan tehokkaampaa logistiikkaa. Fortumilla on ennestään metallipihoja -ja terminaaleja Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Turussa ja Ikaalisissa.

“Kierrätysmetallien kysyntä on pysynyt hyvällä tasolla ja EU-lainsäädäntö tukee ja säätelee entisestään sekundääristen kierrätysraaka-aineiden käyttöä. Porin metalliterminaali on sijainniltaan erinomainen, sillä se mahdollistaa tehokkaan logistiikan niin kotimaahan kuin Eurooppaan. Kierrätysteräksen hankinta-alueena läntinen Suomi on merkittävä”, kertoo ferrous-tuoteryhmästä vastaava kaupallinen johtaja Jukkis Sutela Fortumilta.


Fortum Metals -terminaali
Merisatamantie 10, PORI

 

Lisätiedot
Jukkis Sutela 
Kaupallinen johtaja 
jukkis [piste] sutela [ät] fortum [piste] com
p. 040 820 1396