Sijoittajauutinen

S&P Global Ratings vahvistaa Fortumin luottoluokituksen tasolle BBB negatiivisin näkymin Uniperin vakautuspaketin jälkeen

03 elokuu 2022, 18:45

Fortum sign 3

FORTUM OYJ SIJOITTAJAUUTINEN 3.8.2022 KLO 18.45

S&P Global Ratings (S&P) on saanut päätökseen Fortumin luottoluokituksen tarkastelun ja vahvistaa pitkän aikavälin luottoluokituksen pysyvän tasolla BBB, negatiivisin näkymin. S&P asetti sekä Fortumin että sen tytäryhtiö Uniperin luottoluokitukset CreditWatch Negative -tarkkailuun 5.7.2022.

S&P teki päätöksensä sen jälkeen kun Fortum ja Uniper 22.7.2022 ilmoittivat sopineensa Saksan hallituksen kanssa kattavasta vakautuspaketista Uniperille. Vakautuspaketti lieventää Venäjän asettamien kaasun vientirajoitusten vaikutuksia Uniperiin ja sisältää erilaisia toimenpiteitä yhtiön taloudellisen aseman tukemiseksi. Osapuolet ovat muun muassa sopineet siitä, että Saksan valtio hankkii 30 prosentin omistusosuuden Uniperista.

S&P arvioi, että Uniperin vakautuspaketti estää lisäkustannusten kertymisen Fortumille ja katsoo Fortumin taloudellisen altistumisen olevan rajattu. Negatiivisten näkymien taustalla ovat S&P:n mukaan Uniperin vaikutus Fortumiin siihen saakka, kunnes Euroopan komissio hyväksyy vakautuspaketin, sekä yhtiön strategiaan liittyvät pitkän aikavälin epävarmuustekijät.

S&P vahvisti  29.7.2022 Uniperin pitkän aikavälin luottoluokituksen pysyvän tasolla BBB- negatiivisin näkymin vakautuspaketin seurauksena. Lisätietoja Uniperin luottoluokituksesta on saatavilla 29.7. julkaistuissa Fortumin sijoittajauutisessa sekä Uniperin lehdistötiedotteessa, jotka ovat saatavilla yhtiöiden nettisivuilla.

Fortumin tavoitteena on vähintään tason BBB luottoluokitus, jotta yhtiö voi varmistaa taloudellisen joustavuuden ja rahoituksen hyvän saatavuuden.

Linkki S&P:n raporttiin: Finland-Based Power Company Fortum 'BBBA-2' Ratings Affirmed Following Uniper Support Package; Outlook Negative

Fortum Oyj

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Sijoittajat ja analyytikot:
Rauno Tiihonen, IR-päällikkö, puh. 010 453 6150
Jouni Huttunen, rahoitusjohtaja, puh. 050 452 4649

Media:
Fortum News Desk, puh. 040 198 2843