Loviisan voimalaitoksen talousveden keittosuositus poistettu

26 elokuu 2022, 17:25

Loviisa by the sea

Päivitys la 27.8. klo 17.15: 
Loviisan voimalaitoksen talousvesialueen keittosuositus on poistettu la 27.8.2022

Tänään lauantaina 27.8. saatujen uusintanäytetulosten perusteella vedestä ei ole löytynyt lainkaan bakteereja. Viranomainen on poistanut kaikki talousveden käyttöä koskevat rajoitukset Fortumin Loviisan voimalaitoksen talousvesialueelta (voimalaitos, sen pienvenesatama ja majoituskylä sekä Svartholman linnakesaari).

Tämän hetken arvion mukaan eilinen näytetulos johtuu näytteen kontaminoitumisesta jossain vaiheessa näytteenotto- tai analysointiprosessia. Tilanteen seurantaa jatketaan tehostetusti kunnes syy on selvinnyt.

 

Verkkotiedote pe 26.8.2022:

Loviisan voimalaitoksen talousvedessä on havaittu Porvoon ympäristöterveydenhuollon säännöllisesti toteuttamassa näytteenotossa 26.8.2022 hieman kohonneita kolibakteerimääriä. Ylitys ei ole hälyttävä, mutta ympäristöterveydenhuolto on antanut keittokehotuksen, eli vesi on keitettävä ennen käyttöä.

Tämä talousveden keittosuositus koskee Loviisan voimalaitoksen lisäksi myös sen pienvenesatamaa ja majoituskylää sekä Svartholman linnakesaarta, joihin talousvesi toimitetaan voimalaitoksen vesilaitokselta.

Viikonlopun aikana talousvedestä suoritetaan seurantamittauksia ja tuloksista sekä mahdollisista uusista suosituksista tiedotetaan niiden valmistuessa.

 

Lisätietoja:

Pia Fast, viestintä, puh. 040 147 8752