Sijoittajauutinen

Fortumin tytäryhtiö Uniper on nostanut kokonaisuudessaan KfW:n valmiusluoton ja hakee lisärahoitusta

29 elokuu 2022, 14:11

Fortum-4612

FORTUM OYJ SIJOITTAJAUUTINEN 29.8.2022 KLO 14.11

Fortumin tytäryhtiö Uniper on tänään ilmoittanut (‘ad-hoc’-pörssitiedotteella), että yhtiön likviditeettitilanne on edelleen heikentynyt johtuen tämänhetkisistä kaasun vientirajoituksista ja nopeasti nousseista energianhinnoista. Nämä ovat edelleen kasvattaneet Uniperin likviditeetti- ja vakuusvaateita viime päivinä.

Uniper on tänään nostanut kaksi miljardia euroa Saksan valtion KfW Bankin valmiusluotosta ja on tämän jälkeen käyttänyt sille myönnetyn yhdeksän miljardin euron valmiusluoton kokonaisuudessaan. Lisäksi Uniper on hakenut neljän miljardin euron lisärahoitusta KfW:lta samalla kun Saksan hallituksen, Fortumin ja Uniperin neuvottelut Uniperin vakautuspaketin toimeenpanosta jatkuvat. Kuten vakautuspaketin eri osapuolet ovat sopineet, Fortum ei anna lisärahoitusta Uniperille.

Uniperin tänään julkaisema pörssitiedote (’ad hoc’) löytyy Uniperin verkkosivuilta.

Fortum Oyj
Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Sijoittajat ja analyytikot:
Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja, puh. 040 515 1531
Rauno Tiihonen, IR-päällikkö, puh. 010 453 6150

Media:
Fortum News Desk, puh. 040 198 2843