Vapaaehtoiset lohen pienpoikasistutukset toteutettiin jälleen Oulujoella

06 heinäkuu 2022, 16:00

Utosjoki, Oulu, Fortum

Oulujoella toteutettiin kesäkuussa lohen ja meritaimenen vapaaehtoiset pienpoikasistutukset. 1-vuotiaita merilohen ja -taimenen poikasia istutettiin kesäkuun aikana yhteensä 45 100 kappaletta Muhos-, Utos- ja Kutujokiin, joissa sijaitsee Oulujoen merkittävimmät vaelluskalojen elinympäristöt.

Vuonna 2005 aloitetulla istutushankkeella edesautetaan jokialueen vaelluskalakannan leimautumista kotijokiinsa. Toimenpide on yksi Fortumin vapaaehtoisista luonnon monimuotoisuutta edistävistä toimenpiteistä.

Pienpoikasten istutushanke on yksi vuonna 2022 Oulujoen moninaiskäytön puitesopimuksesta rahoitettavista hankkeista. Rahoitukseen osallistuvat Fortumin lisäksi Muhoksen, Utajärven ja Vaalan kunnat, Oulun Energia sekä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

 

Lisätietoja:

Katri Hämäläinen, ympäristöpäällikkö, Fortum, puh. 040 162 3901

Fish migration

Mukana kalan vaelluksella

Lue lisää vaelluskalojen eteen tekemästä työstämme
Hydro power

Uusiutuvaa ja joustavaa energiaa - tutustu vesivoimaan Fortumilla

Tutustu vesivoimaan Fortumilla