Sijoittajauutinen

S&P Global Ratings vahvistaa Fortumin tytäryhtiö Uniperin BBB- luottoluokituksen negatiivisin näkymin Saksan hallituksen tuen jälkeen

29 heinäkuu 2022, 21:30

Fortum-4612

FORTUM OYJ SIJOITTAJAUUTINEN 29.7.2022 KLO 21:30

S&P Global Ratings (S&P) on saanut päätökseen Fortumin tytäryhtiön Uniperin luottoluokituksen tarkastelun ja vahvistaa pitkän aikavälin luottoluokituksen pysyvän tasolla BBB-, negatiivisin näkymin. S&P asetti 5.7.2022 Fortumin ja sen tytäryhtiö Uniperin luottoluokitukset CreditWatch Negative -tarkkailuun. S&P:n mukaan Uniper voidaan määritellä yhteiskunnalle kriittisiä palveluja tuottavaksi yhtiöksi (ns. government-related entity), jota valtio hyvin suurella todennäköisyydellä tukisi.

Samaan aikaan S&P:n toteaa Uniperin erillisen luottokelpoisuuden heikentyneen. Uniperin näkymä on S&P:n mukaan negatiivinen siksi, että epävarmuus Uniperin toimintaympäristössä jatkuu erityisesti kaasutoimitusten osalta.

Luottoluokittaja teki päätöksensä sen jälkeen kun Fortum ja Uniper 22.7.2022 ilmoittivat sopineensa Saksan hallituksen kanssa kattavasta vakautuspaketista taloudellisen tuen antamiseksi Uniperille. Koska Uniper on Saksan suurin maakaasun tuoja Venäjän asettamat rajoitukset kaasun viennille Eurooppaan ovat vaikuttaneet eniten sen liiketoimintaan, ja aiheuttaneet yhtiölle merkittäviä taloudellisia vaikeuksia.

Uniperin ”investment grade” -luottoluokituksen vahvistus S&P:ltä on yksi keskeisistä Uniperin vakautuspaketin edellytyksistä. Vakautuspaketin täytäntöönpano edellyttää vielä tarvittavat viranomaishyväksynnät, erityisesti Euroopan komission hyväksynnän, sekä Uniperin ylimääräisen yhtiökokouksen päätöksen.

Uniper on tänään julkaissut aiheesta lehdistötiedotteen, joka löytyy Uniperin verkkosivuilta.

Fortum Oyj
Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:


Sijoittajat ja analyytikot:
Rauno Tiihonen, IR päällikkö, puh. 010 453 6150
Jouni Huttunen, rahoitusjohtaja, puh. 050 452 4649

Media:
Fortum News Desk 040 198 2843