Loviisan voimalaitos katsoo tulevaisuuteen

02 kesäkuu 2022, 09:00

Loviisan voimalaitoksella on merkittävä rooli Suomen energiaomavaraisuudessa ja huoltovarmuuden varmistamisessa.

Loviisan voimalaitos Hästholmenin saarella keväällä, Fortum

Juuri kun aloimme vähitellen toipua maailmaa ravisuttaneesta pandemiasta, muuttui maailma helmikuussa 2022 yhdessä yössä ja turvallisuuden tunne järkkyi. Geopoliittinen tilanne on erityisesti osoittanut, miten tärkeää on, että meillä on sähköntuotanto omissa käsissämme.

Loviisan voimalaitoksella sähköntuotanto jatkuu turvallisesti ja vakaasti. Meillä on merkittävä rooli Suomen energiaomavaraisuudessa ja huoltovarmuuden varmistamisessa. Päätöksemme hakea Loviisan voimalaitosyksiköille uutta käyttölupaa on tässä tilanteessa erityisen tärkeä.

"Sähköntuotanto jatkuu turvallisesti ja vakaasti."

Mia Willberg, päätoimittaja

Tällä hetkellä me Fortumilla valmistaudumme kesään ja tuleviin vuosihuoltoihin. Monen ura Loviisan voimalaitoksella alkaa kesätöistä. Tänäkin vuonna voimalaitoksella aloittaa noin 80 uutta kesätyöntekijää, heistä 27 on työskennellyt meillä myös aikaisempina kesinä. Tässä lehdessä esittelemme Anniinan, joka työskenteli aikaisemmin voimalaitoksella urakoitsijan palveluksessa, ja siitä syntyi kipinä aloittaa energiatekniikan opinnot.

Tänä keväänä kunnostamme yhteistyössä Loviisan kaupungin kanssa Plagenin uimarannalla sijaitsevan lasten leikkipaikan, niin kutsutun Fortum-laivan. Uudistetun leikkipaikan avajaiset järjestetään työn valmistuttua. Tapahtuman ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Toivottavasti leikkipaikka liikuttaa vielä pitkään kaupungin lapsia ja nuoria.

 

Aurinkoista kesää!

Mia Willberg

Viestintäpäällikkö, Loviisan voimalaitos
Puhelin: +358 40 777 5989
mia [piste] willberg [ät] fortum [piste] com