Pörssitiedote

Fortumin tytäryhtiö Uniperin tammi-kesäkuun 2022 tulos jää viime vuodesta, yhtiö peruuttaa tulosohjeistuksen vuodelle 2022

29 kesäkuu 2022, 21:23

Fortum-sign-nature

FORTUM OYJ SISÄPIIRITIETO 29.6.2022 KLO 21.23

Fortumin tytäryhtiö Uniper on tänään julkaissut pörssitiedotteen, jonka mukaan yhtiön tammi−kesäkuun 2022 tulos jää merkittävästi viime vuoden vastaavan kauden vertailukelpoisesta tuloksesta. Uniper myös peruuttaa koko vuodelle antamansa tulosohjeistuksen.

Venäjä on vähentänyt merkittävästi kaasutoimituksiaan Saksaan 16. kesäkuuta 2022 lähtien, ja Uniper on saanut Gazpromilta vain noin 40 % sopimusten mukaisista kaasumääristä. Kaasukriisin vuoksi Saksan liittovaltion verkkovirasto julisti 23. kesäkuuta 2022 ”hälytystilan”, mikä on toiseksi korkein taso Saksan kaasuntuonnin varautumissuunnitelman kolmiportaisella asteikolla. Toistaiseksi energiaturvalain mukaista korvausmekanismia, joka rajoittaisi Uniperille koituvia korkeampia korvaavan kaasun hankintakustannuksia, ei kuitenkaan ole säädetty.

Geopoliittisen tilanteen ja toimintaympäristön epävarmuuksien vuoksi Uniper ei myöskään anna uutta tulosohjeistusta kuluvalle vuodelle. Yhtiö käy keskusteluja Saksan hallituksen kanssa energian toimitusvarmuuden turvaamisesta ja sen taloudellisista vaikutuksista yhtiölle.

Uniperin tämän päiväinen pörssitiedote on saatavilla yhtiön verkkosivuilla.

Uniper julkaisee tammi−kesäkuun 2022 tuloksensa 2.8.2022 klo 8.30.

Fortumin tammi−kesäkuun 2022 puolivuosikatsaus julkaistaan 12.8.2022 klo 9.00.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Carlo Beck, Manager, Investor Relations, puh. +49 172 751 2480

Jakelu:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.fi