Sijoittajauutinen

Fortum myy jäljellä olevan omistusosuutensa sähköautojen latauspisteoperaattori Recharge AS:stä Infracapitalille

10 kesäkuu 2022, 09:00

Fortum sign 4

FORTUM OYJ SIJOITTAJAUUTINEN 10.6.2022 KLO 9.00

Fortum myy noin 30 prosentin omistuksensa sähköajoneuvojen julkisten latauspisteiden operaattori Recharge AS:stä (Recharge) Infracapitalille. Infracapital on osa sijoitusyhtiö M&G:tä ja vastaa sen pääomasijoituksista infrastruktuuriin. Recharge on Pohjoismaiden suurin latausverkosto, jossa on yli 4 600 latauspistettä 830 paikkakunnalla. Kaupan myötä Infracapital omistaa 100 % Rechargen osakekannasta.

Kauppahinta on noin 80 miljoonaa euroa. 

Recharge on ollut yksi ensimmäisistä startupeista Fortumin Valkea Growth Clubin portfoliossa. Valkea tukee digitaalisia ratkaisuja tarjoavia startup- ja kasvuyrityksiä energian, resurssitehokkuuden ja kestävän kehityksen aloilla.

Toukokuussa 2020 Infracapital osti enemmistöosuuden Rechargesta, ja Infracapital ja Fortum aloittivat yhteistyön julkisen latausverkon kasvun nopeuttamiseksi. 

"Recharge on hieno esimerkki Fortumin pitkäjänteisestä ja tuloksekkaasta innovaatiotoiminnasta. Infracapitalin kanssa tehdyn yhteistyön avulla olemme onnistuneet vahvistamaan Rechargen markkina-asemaa Pohjoismaissa. Rechargen myynti mahdollistaa uusia kasvusijoituksia strategiamme mukaisille alueille", sanoo Valkean operatiivinen johtaja Ilkka Lassila.

”Liikennesektorin dekarbonisaatio on erittäin tärkeässä asemassa nettonollatavoitteiden saavuttamisessa, ja me näemme Rechargessa lisää kasvumahdollisuuksia, mikä luo arvoa sijoittajillemme”, sanoo Infracapitalin johtaja Cristophe Bordes.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Ilkka Lassila, Operatiivinen johtaja, Valkea Growth Club, puh.040 524 3217

Analyytikot ja sijoittajat:

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja puh. 040 5151 531

Rauno Tiihonen, IR-päällikkö, puh. 010 453 6150

Nora Hallberg, IR-päällikkö, puh. 720 1775