Fortum-laivan uusi elämä

02 kesäkuu 2022, 09:00

Fortum-laiva Plagenin uimarannalla on ilahduttanut lapsia ja nuoria Loviisassa jo yli toistakymmentä vuotta.

Fortum-laiva Loviisan Plagenilla uudistetaan keväällä 2022

Fortum on alun perin lahjoittanut leikkilaivan Loviisan kaupungille. Kunnostamme tänä keväänä leikkilaivan osana uimarannan muiden leikki- ja liikuntavälineiden kunnostamista. Laivan kunnostustöissä tarkistetaan leikkivälineen turvallisuus ja vaihdetaan kuluneet osat uusiin. Lisäksi laiva saa uuden maalipinnan.
– Loviisan voimalaitos on ollut jo yli 40 vuotta osa kaupungin elämää. Nyt on mielestämme luonteva aika uusia suosittu leikkipaikka, jotta se tuo iloa myös jatkossa niin paikallisille kuin kesävieraillekin, voimalaitosjohtaja Sasu Valkamo sanoo.

Fortum-laiva Loviisassa Plagenin uimarannalla.
Kuva: Creative Peak

Fortum-laivan uusiminen on osa Fortumin Yhteiskuntavastuu-ohjelmaa, jonka painopistealueita ovat ilmasto, kiertotalous ja ihmiset.

Loviisan kaupunki hankkii Fortum-laivan viereen uusia pikkulapsille tarkoitettuja leikkivälineitä. Rannalta on poistettu vanhat leikkivälineet ja niiden tilalle tulee uusi kuntoteline sekä sen läheisyyteen kaksi uutta pukusuojaa.

Kunnostustöiden valmistuttua kaupunki ja Fortum järjestävät Plagenilla leikkipaikan avajaiset. Ajankohdasta ilmoitetaan lähemmin.