Fortumin omistama Fincumet Oy sulautuu osaksi konsernin kierrätys- ja jäteliiketoimintaa 1.6.2022

Metallinkierätystä Ikaalisissa

Fortumin omistama, metallinkierrätykseen erikoistunut Fincumet Oy sulautuu osaksi Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoimintaa 1.6.2022 alkaen. Fincumetin yritysnimi poistuu kokonaan käytöstä 31.5.2022 ja toiminta jatkuu Fortum-nimellä.

Fortum osti Fincumet-yhtiön vuonna 2018 täydentämään yhtiön kierrätys- ja jätepalveluita. Yhtiö on kasvattanut metallien jalostusastetta merkittävästi viimeisen kolmen vuoden aikana investoimalla uusiin palvelukonsepteihin sekä omaan laitokseen, jossa verkosta purkautuvat kaapelit voidaan kierrättää 100%:sesti uudeksi raaka-aineeksi. Yrityksellä on toimipisteet Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Porissa ja Ikaalisissa, ja ne jatkavat toimintaansa.

Sulautumisen myötä Fincumetin operatiivinen liiketoiminta ja kaikki siihen liittyvät sopimukset, velvoitteet ja vastuut siirtyvät sellaisenaan Fortum Waste Solutions Oy:lle (y-tunnus 0350017-4), joka jatkaa yhtiön liiketoimintaa Fortum-nimellä. Fuusiolla Fortum yksinkertaistaa yritysrakennettaan ja tuo kaikki kierrätys- ja jäteliiketoiminnat yhden brändin alle.

Ikaalisissa sijaitsevassa metallinjalostamossa käsitellään kupari-, messinki-, alumiini- , rauta ja peltiromua. Ikaalisiin tuotu metallijäte jalostetaan lähes sataprosenttisesti uudeksi raaka-aineeksi. Käsittelyn jälkeen raaka-aine myydään uusiokäyttöön tai jatkojalostettavaksi Suomeen ja ulkomaille.

– Metallinkierrätyspalvelut tukevat Fortumin strategiaa ja täydentävät kierrätyspalveluita vähentämällä yritysten hiilijalanjälkeä. Asiakkaamme saavat jatkossakin monipuoliset kierrätysratkaisut sekä vastuulliset raaka-aineet kauttamme, kertoo metalliliiketoiminnan johtaja Toni Ahtiainen.

 

Lisätietoja

Toni Ahtiainen, Liiketoimintajohtaja, Metals
Fortum Recycling & Waste
toni [piste] ahtiainen [ät] fortum [piste] com
p. 040 577 7533

www.fortum.fi/metallit