Lehdistötiedote

Fortumin kaukolämpöön tilapäinen hinnankorotus jyrkästi nousseiden kustannusten vuoksi

30 toukokuu 2022, 12:00

FORTUM OYJ PAIKALLISTIEDOTE 30.5.2022
 

Fortumin kaukolämmön hintaa korotetaan väliaikaisesti 1.7.2022 alkaen Venäjän hyökkäyksen aiheuttaman merkittävän kustannusten nousun vuoksi. Korotus kohdistuu sekä energia- että tehomaksuun. Keväällä 2023 kaukolämmön tuotteet ja hinnoittelu uudistetaan vastaamaan hiilineutraalia tuotantoa, jolloin energiamaksu tulee laskemaan nykyisestä tasosta. Uudistuksesta hyötyvät erityisesti taloyhtiö- ja omakotiasukkaat, joista suurimmalla osalla myös kokonaishinta laskee.


Sodan ja talouspakotteiden myötä kaukolämmön tuotannossa käytettyjen polttoaineiden ja jakeluverkoston rakentamisessa käytettyjen materiaalien kustannukset ovat nousseet merkittävästi. Nyt tehtävä väliaikainen korotus vaihtelee asiakasryhmittäin ja on keskimäärin 13,5 prosenttia vuositasolla. Kerrostaloasukkaalle tilapäinen korotus tarkoittaa noin 6-8 euron kustannusten nousua kuukaudessa.

– Viimeisen kymmenen vuoden aikana olemme nostaneet kaukolämmön hintaa keskimäärin 2,5 prosenttia vuodessa eli ainoastaan inflaation verran. Tämä väliaikainen korotus on poikkeuksellinen, mutta verrattuna markkinahintojen nousuun hyvin kohtuullinen. Asiakkaamme voivat olla turvallisin mielin, sillä olemme hyvää vauhtia matkalla kohti riippumatonta, täysin kotimaista hiilineutraalia tuotantoa. Muutoksemme vakauttaa hintoja, mikä näkyy jo ensi kevään tuote- ja hinnoittelu-uudistuksen yhteydessä, kertoo Ulla Leppä, lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminnan asiakkuusjohtaja Fortumilta.

Tuotannon uudistuessa kaukolämmön tuotteita ja hinnoittelurakennetta tullaan päivittämään keväällä 2023. Tuoteuudistuksen yhteydessä erityisesti taloyhtiöt ja kuluttaja-asiakkaat hyötyvät muutoksesta. Energiamarkkinoiden normalisoiduttua energiamaksu palautuu mahdollisimman pian inflaatiokorjattuna takaisin nykytasoon. 

Fortum Oyj
Viestintä


Lisätietoja:
Ulla Leppä, asiakkuusjohtaja, Suomen lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminta, ulla [piste] leppa [ät] fortum [piste] com, 040-521 4635