Pörssitiedote

Fortum tekee noin 2,1 miljardin euron alaskirjaukset Venäjän liiketoimintaan liittyen

03 toukokuu 2022, 09:00

Fortum-sign-window

FORTUM OYJ SISÄPIIRITIETO 3.5.2022 KLO 9.00

Venäjän hyökkäyksen ja Ukrainan sodan, geopoliittisten jännitteiden, epävarmuuden ja lisääntyneiden riskien seurauksena Fortum tekee ensimmäisen vuosineljänneksen raportoinnissaan noin 2,1 miljardin euron alaskirjaukset (ennen veroja) Venäjän liiketoimintaan liittyen.

Alaskirjaukset sisältävät noin 0,3 miljardin euron arvonalennuksen Fortumin Russia-segmentin omaisuudesta ja liikearvosta sekä noin 0,6 miljardin euron arvonalennuksen Uniper-segmentin venäläisen tytäryhtiön Unipron omaisuudesta. Edellä mainitut arvonalennukset kirjataan vertailukelpoisuuteen vaikuttavina erinä. Lisäksi kirjataan osakkuus- ja yhteisyritysten tulokseen noin 0,2 miljardin euron arvonalennus Fortumin omistuksista TGC-1:ssä ja uusiutuvan sähköntuotannon yhteisyrityksissä. Aiemmin 7.3.2022 tiedotetun mukaisesti noin 1,0 miljardia euroa alaskirjauksista liittyy rahoitussaataviin Nord Stream 2 –kaasuputkiprojektista. Arvonalentuminen kirjataan muihin rahoituseriin -netto.

Alaskirjausten jälkeen Fortumin omistusten kokonaisarvo (netto) Venäjällä on 3,3 miljardia euroa.

Arvonalentumiset kirjataan vuoden 2022 ensimmäisen vuosineljänneksen tulokseen, eikä niillä ole vaikutusta Fortumin kassavirtaan, vertailukelpoiseen liikevoittoon tai vertailukelpoiseen nettotulokseen.

Fortum julkaisee tammi–maaliskuun 2022 osavuosikatsauksensa 12.5.2022 klo 9.00.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja, puh. 040 515 1531
Rauno Tiihonen, IR-päällikkö, puh. 010 453 6150
Nora Hallberg, IR-päällikkö, puh. 040 720 1775

Jakelu:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.fi