Teemme työtä puhtaamman maailman puolesta

31 maaliskuu 2022, 13:00

Loviisa ilmakuva itään

Olen työskennellyt Fortumilla Loviisan ydinvoimalaitoksen viestinnän parissa kolme vuotta ja tämän vuoden alussa aloitin voimalaitoksen viestintäpäällikkönä. Minulle merkitsee paljon se, että teemme päivittäin työtä puhtaamman maailman eteen tuottamalla hiilidioksidivapaata sähköä.

Ydinvoimalla on tulevaisuudessakin merkittävä rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa.

"Loviisa on minunkin kotikaupunkini."

Mia Söderström, päätoimittaja

Ensimmäiset kuukaudet uudessa tehtävässäni ovat käynnistyneet vauhdikkaasti ja olen saanut työskennellä monien mielenkiintoisten asioiden parissa. Suurimpana on päätös hakea uutta käyttölupaa Loviisan voimalaitoksen molemmille yksiköille vuoteen 2050 saakka. Olemme olleet tiivis osa Loviisaa jo yli 40 vuoden ajan ja meillä on tahto olla sitä myös jatkossa. Vuorovaikutus paikallisten toimijoiden kanssa on meille tärkeää.

Loviisa on minunkin kotikaupunkini ja asukkaana näen, miten voimalaitos linkittyy loviisalaiseen arkeen. Voimalaitoksen historia on täällä läsnä monin tavoin.

Naapurustossani olen tutustunut moniin ihmisiin, jotka ovat työskennelleet voimalaitoksella jo sen alkuajoista lähtien. Oma kotini on voimalaitoksen työntekijän rakentama, ja se on valmistunut samana vuonna kuin Loviisa 1 aloitti toimintansa, eli 1977.

Työssäni olen tavannut toisen polven ydinvoima-alan ammattilaisia, joiden isät ovat aikanaan työskennelleet voimalaitoksella tai olleet sitä rakentamassa. Heitä on ikään kuin ”veri velvoittanut” lähtemään samalle alalle. Osaaminen laitoksella on huipussaan ja uuden käyttöluvan hakeminen luo toivottua jatkuvuutta. Haluamme, että Fortum on myös pitkälle tulevaisuuteen haluttu työnantaja ja yhteistyökumppani.

Mia Söderström, Fortum

Mia Willberg

Viestintäpäällikkö, Loviisan voimalaitos
Puhelin: +358 40 777 5989
mia [piste] willberg [ät] fortum [piste] com