Verkkouutinen

Fortumin Loviisan voimalaitokselle johtavan Kirmussalmen sillan peruskorjaus käynnistyy maaliskuussa

10 maaliskuu 2022, 07:45

Loviisan voimalaitokselle johtava Kirmussalmen silta

Hästholmenin saarelle johtavan Kirmussalmen sillan peruskorjaus käynnistyy maaliskuussa. Peruskorjauksen arvioitu aloitusaika on 20.3.2022 ja korjaustyöt päättyvät viimeistään 31.7.2022. Töiden aloitusajankohta riippuu kevään sääolosuhteista.

Kirmussalmen silta on ainoa kulkureitti Hästholmenin saaressa sijaitsevalle Loviisan voimalaitokselle. Sillan hyvä kunto on tärkeä yleisen turvallisuuden kannalta. Kirmussalmen pengertien ja sillan rakennustyöt valmistuivat vuonna 1967 eikä siltaa ole tämän jälkeen kunnostettu. Peruskorjauksessa kunnostetaan ja vahvistetaan sillan rakenteita sekä korjataan veneväylän varusteita.

Sillan alta kulkeva yleinen vesiväylä suljetaan korjaustöiden ajaksi turvallisuussyistä AVI:n päätöksellä 217/2021. Hästholmenin saaren ympäri kulkee Kirmussalmen väylälle vaihtoehtoinen vesireitti, joka on käytössä myös korjausaikana.
 

Lisätietoja:

Vesa Lappalainen, kiinteistöinsinööri, Fortum
vesa [piste] lappalainen [ät] fortum [piste] com (vesa[dot]lappalainen[at]fortum[dot]com), puh. 040 662 9202

Timo Parkko, rakennustöiden valvoja, Fortum
timo [piste] p [piste] parkko [ät] fortum [piste] com (timo[dot]p[dot]parkko[at]fortum[dot]com), 040 637 8685


Loviisan ydinvoimalaitos
Fortumin kokonaan omistaman Loviisan voimalaitoksen käyttökerroin vuonna 2021 oli 92,9 %. Voimalaitoksen jatkuva kehittäminen ja modernisoinnit mahdollistavat kansainvälisessä mittakaavassa painevesireaktorien parhaimmistoon sijoittuvat käyttökertoimet. Fortum on investoinut Loviisan voimalaitokseen viimeisen viiden vuoden aikana yhteensä noin 325 miljoonaa euroa. Vuonna 2021, voimalaitoksella tuotettiin sähköä yhteensä 8,2 terawattituntia (netto), mikä on yli 10 % Suomen sähköntuotannosta. Fortumissa työskentelee noin 700 ydinvoima-alan ammattilaista, joista noin 530 Loviisan voimalaitoksella. Tämän lisäksi voimalaitosalueella työskentelee päivittäin lähes 100 muiden yritysten vakinaista työntekijää. Lisätietoja: www.fortum.fi/loviisa