Verkkouutinen

Fortumin, K-ryhmän ja Kekkilän yhteistyö tuo kuluttajamuovipakkauksista valmistetun pihakompostorin markkinoille

31 maaliskuu 2022, 09:01

6433000341950 Kekkilä Pihakompostori kasvimaa-vaaka

FORTUM OYJ PAIKALLISTIEDOTE 31.3.2022

Suomalaisista kotitalouksista kerätyn muovin määrä kasvaa ja kuluttajat ovat ostopäätöksiä tehdessään entistä kiinnostuneempia tuotteiden alkuperästä, materiaaleista ja valmistuksen vastuullisuudesta. Edistääkseen kierrätysmuovin käyttöä uusissa tuotteissa, Fortum ja K-ryhmä aloittivat viime vuonna yhteistyön kierrätysmuovin käyttökohteiden kartoittamisesta ja lisäämisestä. Yhteistyö saa nyt konkretiaa, kun Kekkilä tuo markkinoille Fortum Circo®-kierrätysmuovista valmistetun pihakompostorin, joka on kuluttajien saatavilla K-Rauta-myymälöissä huhtikuusta alkaen.

”Fortum tuo kiertotalouteen ratkaisuja kierrättämällä suomalaisten kotitalouksien lajittelemia muovipakkauksia. Riihimäen muovijalostamollamme muovipakkaukset lajitellaan, pestään ja granuloidaan. Prosessin lopputuloksena syntyy Fortum Circo-kierrätysmuovia, joka on vastuullinen ja ympäristöystävällinen uusioraaka-aine, josta voidaan tehdä monenlaisia tuotteita esimerkiksi päivittäistavarakäyttöön,” avaa brändimyynnistä vastaava Anniina Rasmus Fortumilta.

Kuluttajille tehdystä selvityksestä ilmeni, että kuluttajat kokivat kierrätysmuovin sopivan useimpiin käyttötarkoituksiin ja siitä valmistettujen tuotteiden tuovan merkitystä muovinkierrätykseen. Parhaimpina käyttökohteina kierrätysmuoville nähtiin siivoustarvikkeet, pienet sisustusesineet, pihakalusteet ja työkalut. Tutkimuksen ja kotimaisten kumppaneiden yhteistyön tuloksena syntyi konkreettinen uusi tuote, Kekkilä Pihakompostori, joka on valmistettu sataprosenttisesti kuluttajilta kerätystä kierrätysmuovista.

”Kotitaloudet kierrättävät entistä enemmän, mikä luo pohjaa kierrätykselle ja uusiomuovista valmistettaville tuotteille. Jotta kierrätys muoviroskasta valmiiksi tuotteeksi kaupan hyllylle onnistuu, tarvitaan ketjun kaikkia lenkkejä, kuluttajista materiaalien ja tuotteiden valmistajiin, brändinomistajiin ja kaupan alan toimijoihin. Tämän kaltainen yhteistyö brändien omistajien ja kaupan alan toimijoiden kanssa vauhdittaa uusien tuotteiden markkinoille saantia ja pihakompostori onkin yhteistyöstä oiva esimerkki ”, iloitsee Anniina Rasmus.

”Haluamme panostaa entistä vastuullisempiin tuotteisiin ja kuluttajatutkimus antoi meille hyvän näkemyksen siitä, mihin tuoteryhmiin kierrätysmuovista valmistettuja tuotteita asiakkaat meiltä toivovat. Kekkilä on meille tuttu, kotimainen kumppani, joten kierrätysmuovista valmistettua tuotetta oli helppo lähteä kehittämään heidän kanssaan”, kertoo K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialan vastuullisuuspäällikkö Leena Takaveräjä.

Kekkilän tavoitteena on tuoda kuluttajille helppoja ja toimivia ratkaisuja kestävämpään arkeen. ”Haemme jatkuvasti uusia tapoja lisätä kierrätysmateriaalien ja sivuvirtojen osuutta tuotteidemme valmistuksessa. Suomalaisilta kuluttajilta kerätystä kierrätysmuovista valmistettu pihakompostori on merkittävä askel kohti kestävämpää huomista. Sillä kuluttajan on helppo toteuttaa kiertotaloutta kotonaan ja vähentää syntyvää jätettä”, summaa tuotepäällikkö Janne Kanervo Kekkilältä.

 

Lisätietoja:

Maiju Daniel-Huhtaniska, Viestintäpäällikkö, Fortum Recycling & Waste, maiju [piste] huhtaniska [ät] fortum [piste] com, puh. 050 350 2861

Anniina Rasmus, Brand Sales Manager, Fortum Circo®, anniina [piste] rasmus [ät] fortum [piste] com, puh. 040 081 5484

Janne Kanervo, Tuotepäällikkö, Kekkilä, janne [piste] kanervo [ät] kekkila-bvb [piste] com, puh. 040 653 0032

Leena Takaveräjä, Vastuullisuuspäällikkö, K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kauppa, leena [piste] takaveraja [ät] kesko [piste] fi, puh. 050 364 5549

 

Lue aiempi tiedotteemme aiheesta: Fortum ja K-ryhmä lähtevät yhteistyössä kartoittamaan kierrätysmuoville käyttökohteita

Kuluttajamuovipakkauksista valmistettu Pihakompostori syntyi kotimaisten toimijoiden yhteistyössä

Fortum Circo® -kierrätysmuovi

Fortum Circo® on kuluttajamuovipakkauksista valmistettu kierrätysmuoviraaka-aine, joka sopii moniin eri käyttötarkoituksiin. Raaka-aineena Fortum Circo on tasalaatuinen ja vastuullinen valinta, jota voidaan myös räätälöidä asiakaskohtaisiin tarpeisiin uusiomuovimateriaaleiksi. Fortum Circo -kierrätysmuovi ei ole kompromissi vaan luotettava ratkaisu kestäviin muovituotteisiin. www.fortum.com/circo