Verkkouutinen

Fortum on voittanut oikeuden rakentaa 200 MW aurinkovoimaa Intiaan

16 maaliskuu 2022, 13:53

solarpanel

Fortum on voittanut Gujarat Urja Vikas Nigam Limitediltä (GUVNL) oikeuden rakentaa Intian Gujaratiin aurinkovoimaprojektin, jonka kokonaiskapasiteetti on 200 megawattia (MW). Fortum osallistui GUVNL:in järjestämään aurinkovoimahuutokauppaan, jonka kokonaiskapasiteetti oli yhteensä 500 MW. Aurinkovoimaprojektille maksetaan GUVNL:n pitkäaikaisen sähkönmyyntisopimuksen (PPA, power purchase agreement) mukaista kiinteää hintaa 25 vuoden ajan. Hinta 200 MW:n kapasiteetille on 2,29 INR/kWh. Aurinkovoimaprojekti odotetaan otettavan käyttöön vuoteen 2024 mennessä.

Aurinkovoimaan perustuvan sähköntuotannon kehittämisessä Fortum hyödyntää kumppanuuksia ja muita yhteistyömuotoja ylläpitääkseen kevyttä taserakennetta. Gujaratin aurinkovoimapuiston rakentaminen Intiassa suunnitellaan toteuttavaksi yhteistyökumppanin kanssa.

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Fortum News Desk, newsdesk [ät] fortum [piste] com, +358 40 198 2843