Sijoittajauutinen

Fortum lopettaa Consumer Solutions -liiketoiminnan ja Puolan kaukolämpöliiketoiminnan strategiset arvioinnit

03 maaliskuu 2022, 08:30

Fortum-sign-nature

FORTUM OYJ SIJOITTAJAUUTINEN 3.3.2022 KLO 8.30

Fortum on tehnyt päätöksen lopettaa yhtiön sähkön vähittäismyyntiliiketoiminnan (Consumer Solutions) sekä yhtiön Puolan kaukolämpöliiketoiminnan strategisten vaihtoehtojen arvioinnin voimakkaan markkinaheilunnan johdosta.

Fortum jatkaa näiden liiketoimintojen kehittämistä osana konsernia. Lisäksi yhtiö arvioi vaihtoehtoja hiilestä luopumiseksi Puolan tuotantolaitoksilla. Fortum on sitoutunut sähkön ja lämmön tuotantonsa hiilineutraaliuuteen Euroopassa viimeistään vuoteen 2035 mennessä.

Osana strategiansa toteuttamista Fortum arvioi ja optimoi jatkuvasti liiketoimintojaan uuden kasvun ja arvonluonnin mahdollistamiseksi. Yhtiö on menestyksellisesti kehittänyt liiketoimintojaan ja määrätietoisesti vähentänyt tuotantolaitostensa päästöjä. Vuosina 2020–2021 Fortum myi ydinliiketoimintaan kuulumattomia liiketoimintojaan yhteensä 5,3 miljardilla eurolla.

Fortum Oyj
Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja, puh. 040 515 1531
Rauno Tiihonen, IR-päällikkö, puh. 010 453 6150
Nora Hallberg, IR-päällikkö, puh. 040 720 1775

Consumer Solutions ja City Solutions -divisioonan kaukolämpöliiketoiminta lyhyesti

Consumer Solutions -segmentti kattaa sähkö- ja kaasutuotteiden vähittäismyynnin Suomessa, Norjassa, Ruotsissa, Puolassa ja Espanjassa, mukaan lukien asiakaspalvelun ja laskutuksen. Fortum on Pohjoismaiden suurin sähkön vähittäismyyjä, ja yhtiöllä on noin 2,2 miljoonaa asiakasta ja useita eri tuotemerkkejä. Consumer Solutions tarjoaa sähkötuotteita ja niihin liittyviä lisäarvopalveluja sekä digitaalisia kuluttajaratkaisuja pääasiassa yksityiskuluttajille ja pienille yrityksille. Vuonna 2021 Consumer Solutionsin henkilöstö oli keskimäärin noin 1 100.

Fortumin City Solutions -divisioonalla on kaukolämpöliiketoimintoja Puolassa, Suomessa ja Norjassa. Puolassa on kaksi sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitosta (Cooling and Heating Plant, CHP) ja yli 800 kilometrin kaukolämpöverkosto, joka palvelee noin 360 000 kotitaloutta Płockin, Wroclawin, Częstochowan, Zabrzen ja Bytomin kaupungeissa. Vuonna 2021 Puolan lämmitystoiminnan henkilöstö oli keskimäärin noin 290.

Suomessa Fortumilla on CHP-laitos Espoossa sekä yhteisomisteinen CHP-laitos Naantalissa. Norjassa Fortum Oslo Varme on Fortumin ja Oslon kaupungin yhteisomistuksessa ja se on maan suurin kaukolämmön toimittaja.