Verkkouutinen

Fortum on voittanut oikeuden rakentaa 600 MW aurinkovoimaa Intiaan

04 helmikuu 2022, 15:07

solar-panel

Fortum on voittanut Intian Solar Energy Corporationilta (SECI) oikeuden rakentaa Karnatakaan Intiaan kaksi aurinkovoimapuistoa, joiden kokonaiskapasiteetti on 600 megawattia (MW). Fortum osallistui kahteen SECI:n järjestämään ISTS-X -aurinkovoimahuutokauppaan. Huutokauppojen kokonaiskapasiteetti oli yhteensä 1 200 MW. Aurinkovoimalaitoksille maksetaan SECI:n pitkäaikaisen sähkönmyyntisopimuksen (PPA, power purchase agreement) mukaista kiinteää hintaa 25 vuoden ajan. Hinta 300 MW:n kapasiteetille on 2.37 INR/kWh, ja toiselle 300 MW:n kapasiteetille 2.36 INR/kWh. Voimalaitokset odotetaan otettavan käyttöön vuoteen 2024 mennessä. 

Aurinkovoimaan perustuvan sähköntuotannon kehittämisessä Fortum hyödyntää kumppanuuksia ja muita yhteistyömuotoja ylläpitääkseen kevyttä taserakennetta. Karnatakan aurinkovoimapuistojen rakentaminen Intiassa suunnitellaan toteuttavaksi yhteistyökumppanin kanssa.

Fortum Oyj 
Viestintä 

Lisätietoja:  
Fortum News Desk, newsdesk [ät] fortum [piste] comtarget="_blank", +358 40 198 2843