Verkkouutinen

Sasu Valkamo Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen johtajaksi

26 tammikuu 2022, 11:00

Loviisa nuclear power plant, winter

FORTUM OYJ VERKKOTIEDOTE 26.1.2022

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen johtajaksi on 1.2.2022 alkaen nimitetty DI Sasu Valkamo.

Valkamolla on laaja kokemus ydinvoima-alalta ja hän on työskennellyt Fortumissa useissa eri tehtävissä vuodesta 1992 lähtien. Hän on muun muassa vastannut Fortumin Generation-divisioonassa osakkuusydinvoimasta, lämpövoimatuotannosta sekä Loviisa 3 -hankkeesta. Viimeksi hän on toiminut Engineering & Projects -yksikön johtajana.

”Loviisan ydinvoimalaitoksella on tehty hienoa työtä turvallisen ja luotettavan sähköntuotannon puolesta. Otan innolla vastaan uuden tehtäväni Loviisan voimalaitoksen johtajana”, Sasu Valkamo sanoo.

”Tiedän, että Sasu Valkamo tulee johtamaan Loviisan ydinvoimalaitosta menestyksekkäästi. Hänen osaamisensa ja laaja kokemuksensa ydinvoimasta tuo erinomaisen lisän Loviisan voimalaitoksen johtoon”, toteaa Fortumin Generation-divisioonan johtaja Simon-Erik Ollus.

Nykyinen voimalaitosjohtaja Satu Katajala siirtyy ydinturvallisuuden riippumattomasta valvonnasta ja kansainvälisestä yhteistyöstä vastaavaksi johtajaksi.

Mediayhteydenotot:

Mia Söderström, viestintäpäällikkö, puh. 040 777 5989, mia [piste] soderstrom [ät] fortum [piste] com

 

Loviisan ydinvoimalaitos

Fortumin kokonaan omistaman Loviisan voimalaitoksen käyttökerroin vuonna 2021 oli 92,9 %. Voimalaitoksen jatkuva kehittäminen ja modernisoinnit mahdollistavat kansainvälisessä mittakaavassa painevesireaktorien parhaimmistoon sijoittuvat käyttökertoimet. Fortum on investoinut Loviisan voimalaitokseen viimeisen viiden vuoden aikana yhteensä noin 325 miljoonaa euroa. Vuonna 2021, voimalaitoksella tuotettiin sähköä yhteensä 8,2 terawattituntia (netto), mikä on yli 10 % Suomen sähköntuotannosta. Fortumissa työskentelee noin 700 ydinvoima-alan ammattilaista, joista noin 530 Loviisan voimalaitoksella. Tämän lisäksi voimalaitosalueella työskentelee päivittäin lähes 100 muiden yritysten vakinaista työntekijää. Lisätietoja: www.fortum.fi/loviisa
 

Sasu Valkamo, Fortum