Verkkouutinen

Fortum parhaana suomalaisena pörssiyhtiönä sijalla 22 sukupuolten välistä tasa-arvoa mittaavassa eurooppalaisessa tutkimuksessa

20 tammikuu 2022, 10:31

gender equality

FORTUM OYJ VERKKOTIEDOTE 20.1.2022 

Fortum on sijoittunut sijalle 22 Eurooppalaisessa EWoB Gender Diversity Index 2021 -tutkimuksessa. Tutkimuksessa selvitettiin, miten sukupuolten välinen tasa-arvo toteutuu eurooppalaisten yritysten hallituksissa ja johdossa. Tutkimuksessa oli mukana 668 eurooppalaista pörssiyhtiötä.  

”Erilaisista taustoista ponnistavien osaajien arvostaminen, suorituksiin perustuva palkitseminen ja yhtäläisten etenemismahdollisuuksien tarjoaminen ovat meille Fortumissa keskeisiä periaatteita. Uskon, että olemme kilpailukykyisempi yhtiö ja pystymme paremmin vastaamaan asiakkaittemme ja yhteiskunnan odotuksiin, kun myös johtomme on monimuotoinen. Perinteisesti miesvaltaisella energia-alalla tämä ei ole itsestäänselvyys, ja tavoitteemme onkin rakentaa yrityskulttuuri, jossa erilaisista taustoista tulevat työntekijämme viihtyvät, kehittyvät ja antavat aina parastaan”, sanoo Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramo

Fortum pärjäsi tutkimuksessa mukana olleista suomalaisista yrityksistä parhaiten. Fortum on myös parantanut sukupuolien välistä tasa-arvoa yritysjohdossa eniten tutkimuksessa mukana olleista suomalaisyrityksistä. Tällä hetkellä Fortumilla on naisia 44 % kaikista johtajista, 57 % hallituksen jäsenistä ja 33 % johtoryhmästä.  

”Olen todella ylpeä Fortumin sijoituksesta Euroopan ja Suomen tason listauksissa. Haluamme jatkaa konsernin laajuista työtämme luodaksemme yrityskulttuurin, jossa henkilöstön erilaisia taustoja arvostetaan, jokaista kohdellaan tasa-arvoisesti, ja jossa kaikille tarjotaan yhdenvertaisia mahdollisuuksia rekrytoinnissa, palkkauksessa sekä urakehityksessä. Panostamalla moninaiseen työyhteisöön varmistamme, että myös näkemyksemme, ideamme ja innovaatiomme ovat monipuolisia. Näin pystymme myös vastaamaan parhaiten alan muutokseen”, sanoo henkilöstöjohtaja Eveliina Dahl.  

Fortum ja Uniper ovat molemmat mukana Equal by 30 -kampanjassa, jolla pyritään saavuttamaan sukupuolten tasa-arvo energia-alalla maailmanlaajuisesti vuoteen 2030 mennessä. Lisäksi Fortum osallistuu Ruotsissa Female Leader Engineer (FLE) -ohjelmaan, jonka tavoitteena on vahvistaa naisten asemaa yritysmaailmassa ja erityisesti insinöörivaltaisilla aloilla, joilla miehet ovat selvässä enemmistössä. 

Fortum Oyj 
Viestintä 

Lisätietoja:  
Fortum News Desk, newsdesk [ät] fortum [piste] comtarget="_blank", +358 40 198 2843 
 
European Women on Boards: https://europeanwomenonboards.eu/