Sijoittajauutinen

Fortum aloittaa yhteistyön Bank GPB:n kanssa tuulivoiman tuotannossa Venäjällä

18 tammikuu 2022, 09:00

Fortum sign 4

FORTUM OYJ SIJOITTAJAUUTINEN 18.1.2022 KLO 9.00

Fortum ja Bank GPB aloittavat yhteistyön tuulivoiman tuotannossa Venäjällä. Fortumin ja Rusnanon tuulivoimasijoitusrahaston (50/50 yhteisyritys) 1,3 gigawatin (GW) tuulivoimahankkeet siirretään tässä yhteydessä Fortumin ja Bank GPB:n äskettäin perustamalle yhteisyritykselle.

Tuulivoimahankkeiden siirron myötä Fortumin ja Rusnanon tuulivoimasijoitusrahasto purkautuu. Fortumin portfolioon kuuluvat sijoitusrahastolle syyskuun 2021 tuulivoimahuutokaupassa myönnetyt oikeudet rakentaa 1,4 GW uutta tuulivoimakapasiteettia. Kapasiteetit otetaan käyttöön vuosina 2025–2027. Fortum ja Rusnano jatkavat portfolion yhteisen kehittämisen arviointia.

Fortumin uusiutuvan energian portfolio on Venäjän suurin käsittäen yli 3,4 GW tuuli- ja aurinkovoimaa joko yhtiön kokonaan tai yhteisyritysten Bank GPB:n ja Russian Direct Investment Fundin kanssa omistamina. Portfolio sisältää tällä hetkellä 1,2 GW toiminnassa olevaa tuuli- ja aurinkovoimaa sekä 0,3 GW rakenteilla ja 1,9 GW kehitteillä olevaa kapasiteettia. Tuuli- ja aurinkovoimakapasiteetteihin liittyvät investointipäätökset tehdään tapauskohtaisesti.

Fortumin sijoittama oma pääoma uusiutuvien energialähteiden kehittämiseen Venäjällä on enintään 15 miljardia ruplaa.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Sijoittajat ja analyytikot:
Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja, puh. 040 515 1531
Rauno Tiihonen, IR-päällikkö, puh. 010 453 6150
Nora Hallberg, IR-päällikkö, puh. 040 720 1775